2024. április 19. - Emma
Az ENSZ-ben 141 ország ítélte el Oroszországot. Belorusszia, Észak-korea, Eritrea, és Szíria viszont melléjük állt. Egyesült Államok és szövetségesei szinte kivétel nélkül szankciókat foganatosítottak, de, a világ második legnagyobb gazdasága, Kína billegő állásponton van. A szankciókat nem támogatja, de Ukrajna szuverenitását tiszteletben tartja és megérti az orosz biztonsági aggályokat.
2022. március 3. csütörtök 07:24 - HírExtra

Óriási többséggel ítélték el az ENSZ-ben Oroszország Ukrajna elleni támadását és felszólították a harcok befejezésére. Az ukrán hatóságok gyors mérlege szerint eddig több mint 2000 civil halt meg a harcokban.

Az oroszok elfoglalták Kharkivot, ez az első nagyváros, ami orosz kézre került. Az éjszaka négy hatalmas robbanás rázta meg Kijevet, légitámadás történt. 

Az ukrán haderő a Kijev felé közeledő hatalmas orosz konvoj megtámadását tervezi. Elismerte egy hét után az orosz fél is, hogy vannak veszteségeik.

Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt, hogy az oroszok parancsot kaptak rá, hogy eltöröljék az ukrán nemzetet.

Oroszországban tovább folytatódnak a háború ellenes tüntetések, amit a hatóságok kemény fellépéssel próbálnak beszüntetni. Ezreket visznek börtönbe. (Eddig 7524 személyt tartóztattak le) 

Közben Navalnij, Putyin bebörtönzött ellenfele, az ellenzék legismertebb vezetője üzent Putyinnnak, "őrült kis cárnak" nevezve őt. Felhívta az oroszokat, hogy menjenek ki az utcára, és harcoljanak a békéért. 

Forrás: 24.hu, portfolio.hu, CNN
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását