2024. március 29. - Auguszta

A sportfogadás online még élménydúsabb szórakozás

A sportfogadás a meccsek nézésével együtt egy igazi adrenalinbombának számít. A feszült, várakozással teli pillanatok, a kitörő öröm mind-mind remek szórakozási lehetőséget és közösségi élményt nyújtanak. Az online sportfogadás pedig egy extra izgalommal is párosul, hiszen a végeredmény kimenetele igen jövedelmező lehet, ha szerencsésen tettük meg tétjeinket.
2022. február 24. csütörtök 13:14 - HírExtra

Mikor indult útjára a sportfogadás?

Manapság az online sportfogadás a legegyszerűbb és legkényelmesebb fogadási forma, amely azonban hosszú, rögös úton jutott el idáig. A sportfogadás online szerelmeseire a hagyományos, régi módszerekkel ellentétben ma már számos lehetőség vár az interneten, többek között a https://wazamba.com/hu/sport virtuális játéktermeiben.

A történelem első sportfogadásairól a görög városállamok feljegyzéseiből tájékozódhatunk. Őket követték a rómaiak, akik továbbfejlesztve valódi üzleti tevékenységként űzték a sportfogadást, például a gladiátorjátékok során. A középkorban ezeket a fogadásokat sorban próbálták betiltani a nagy uralkodók, azonban illegálisan továbbra is kötöttek fogadásokat, különösen az angliai lóversenyekre.

Az angol telepesek az USA-ba érkezésüket követően elterjesztették a lóversenyeket és a sportfogadásokat, amely hamar az amerikaiak kedvencévé vált. Az elit tagjai, elegáns, kalapos urak és hölgyek hetének fénypontja volt, amikor összegyűltek a lelátók soraiban, és izgatottan szorongatták a nyereményt jelentő cetliket.

Ezután a professzionális kosárlabda mozgatott meg nagy tömegeket az 1876-os évben, a Nemzeti Liga alapítását követően. Azonban a sportfogadásokat hamar beárnyékolta egy 1919-es baseball világbajnokság során történt csalás, amelyet a mai napig “Black Sox Scandal” néven emlegetnek. A Chicagói White Sox a Cincinnati Reds ellen játszott fontos mérkőzést, amelyet a vádak szerint szándékosan veszítettek el.

Az 1920-as éveket gyakran a sport „aranykorszakának” emlegetik, amikor az egyetemi futball és a kosárlabda népszerű sportfogadási területek voltak. Bár a sportfogadás online elterjedt volt, eddig a pontig valójában illegális tevékenységnek számított. Valós törvények és a rendfenntartók hiányában a sportfogadás mindennaposnak számított, és csupán 1949-ben történt meg a sportfogadás legalizálása, elsőként Nevada államban. Az USA 50 állama közül jelenleg 26-ban van legális sportfogadási piac, köztük például Washington DC-ben.

Mikor jelentek meg az első internetes sportfogadó irodák?

Az internet feltalálását és elterjedését követően az 1990-es években a sportfogadások egy új módja alakult ki, amely rendkívüli népszerűségre tett szert. A saját számítógéppel, internettel rendelkező háztartásokban immár nem kellett fogadóirodákba menni, hogy megtehessék tétjeiket, hanem kényelmesen, otthonról megoldották azt.

Ami valójában forradalmasította a sportfogadást, az az eredmények valós időben való követése volt, amely gyors döntések lehetőségét biztosította a fogadók számára. Ezt tartják számon élő fogadásként, amely a legnépszerűbb tevékenységgé nőtte ki magát az online sportfogadás történelmében. Ma pedig már olyan kiforrott sportfogadó oldalakon játszhatunk, mint a https://wazamba.com/hu/sport.

Miért élménydúsabb az online sportfogadás, mint a hagyományos játék?

Nem csak, hogy sokkal kényelmesebb, bárhonnan végezhető tevékenységről van szó, de jóval élvezetesebb és szórakoztatóbb is a látványos grafikának és fejlett technológiának köszönhetően.

1. Bármikor játszhatunk

Az online sportfogadás legfontosabb előnye, hogy bármikor megtehetjük tétjeinket. Nem kell azon izgulnunk, hogy elkésünk és bezár a fogadóiroda, vagy épp nem jut idő eljutni a legközelebbi lottózóba. Akár a mérkőzés előtt néhány perccel is fogadhatunk kedvenc csapatunkra, játékosunkra, de a végkimenetelt is megtippelhetjük.

 2. Telefonról is fogadhatunk

Internetes sportfogadás online esetében a másik fontos szempont, hogy az oldal könnyen elérhető legyen, mobiltelefonra is optimalizálva. Így akár a villamoson utazva, akár a kanapén ülve is egyenlő esélyekkel indulhatunk, és tehetjük meg tétjeinket mobiltelefonunk segítségével. Előny az is, hogy nem kell a laptop vagy a televízió előtt izgulni. Ha éppen nem érünk rá a mérkőzés idején, könnyedén nyomon követhetjük az eredményeket a fogadóiroda honlapján keresztül.

3. Több fogadási lehetőség vár ránk

A világ bármely országában zajló mérkőzésekre, sportágakra, sőt még esport eredményekre (online számítógépes játékokra) is fogadhatunk, ha internetes sportfogadás mellett döntünk. Bár a neve árulkodó, a sportfogadás valójában nemcsak sporteseményekre utal, hanem számos egyéb gazdasági vagy politikai tevékenységre is. Manapság az sem ritka, ha valaki megtippeli a királyi család új gyermekének nevét, és erre tesz fel tétet. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, ezért még több esély van a nyerésre.

4. Élőben is kényelmesen játszhatunk

Az élő fogadás egy rendkívül izgalmas tevékenység, amely lehetővé teszi, hogy a mérkőzés kezdete után is fogadhassunk az események alapján. Ilyen módon arra is van lehetőségünk, hogy megváltoztassuk a korábbi fogadást. Online élő sportfogadás esetében a megadott szorzó folyamatosan változik a mérkőzésen zajló események miatt, amely minden esetben izgalmas végkimenetelt jelent.

Merre tart a sportfogadás?

A technológia folyamatos fejlődésének és a sportfogadások régre tekintő múltjának köszönhetően szinte biztosak lehetünk benne, hogy újabb és újabb fejlesztések következnek a még felhasználóbarátabb élmény érdekében. Manapság már olyan sportágakra, tevékenységekre is fogadhatunk, amelyek 20 vagy akár 50 éve még elképzelhetetlenek voltak.

Az online kaszinózás, hasonlóan a sportfogadásokhoz szintén tarol, hiszen hasonló előnyökkel rendelkezik a kényelmet és szórakoztatást illetően. Az új sportágak, esportok megjelenése következtében pedig még biztosan sokáig élvezhetjük a mérkőzések nyújtotta izgalmakat, kikapcsolódást nyújtó fogadások formájában.

Az online sportfogadás egy rendkívül komplex, izgalmas és stratégiai gondolkodást igénylő tevékenység, amely kiváló közösségi élményt nyújthat, akár élőben, akár online követjük a mérkőzések eredményeit. Napról napra számos új lehetőség, sportesemény kerül megszervezésre, amely mind-mind újabb lehetőséget jelent az izgalmas, de mégis kikapcsolódást jelentő szórakozásnak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását