2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Cruiser bringák - a lehető legkényelmesebb tekerésért

Hallottál már a cruiser kerékpárokról? Ha még nem, akkor engedd meg, hogy egy kicsit bevezesselek a témába! Ez a darab egy szélesebb bicaj, amely tulajdonképpen a nehezebb súllyal rendelkező kerékpárok kategóriájába sorolható, de valamennyi acélvázas darab ilyen. Ívelt kormányának és széles kerekének köszönhetően szinte rögtön kitűnik a tömegből.
2022. január 19. szerda 08:11 - HírExtra

Stílusával a ‘70-es évek szellemiségét idézi, de a megjelenésében a modernitás szele is érezhető. A következő pár sorban most megtudhatod, hogy miért is lett ismét akkora divat cruiserrel gurulni.

A cruiserek anno

A ‘70-es évekbeli Egyesült Államokban terjedt el először a cruiser használata, eleinte Miami és Florida strandjai mentén. A cirkálóként is emlegetett laza kerékpár a turisták kedvence volt. Ez nem meglepő, hiszen a ráérős sebesség jellemzte ezt a típust, amikor a vízpart mellett nyaralók kényelmét biztosította. 

A mai bringák is hasonlítanak elődjeikre. Megmaradt a klasszikus vintage design, s a kerékpár az átlagosnál nagyobb nyereggel rendelkezik. Így a komfort a mai napig nagy szerepet kap. 

A bicikli vásárlása előtt mindig tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen céllal szereznénk be a kerékpárt. A kényelmes bicajozás szerelmesei számára a cruiser a tökéletes választás. 

Amikor jól jön egy cruiser

De menő! Azta, de vintage! Nekem kell egy ilyen! - gondolhatjuk magunkban, amikor meglátunk az utcán egy cruisert. De nem hazudhatunk magunknak. Mindig ott motoszkál majd bennünk néhány fel nem tett kérdés is. Tudnám jól használni? Rövidek a kezeim, nem túl széles a kormány? Nos, járjunk utána, hogy neked való-e ez a darab! Ehhez csak néhány szempontot kell megvizsgálnod!

Az első kérdés, amelyet fel kell tenned magadnak az az, hogy milyen terepen akarod majd használni a biciklit? A sík terepen elég jól halad, viszont a hegyes-dombos vidékek bevétele elég nehéz lenne a további sebességfokozatok nélkül. Ráadásul az acélszerkezet sem könnyíti meg ilyenkor a dolgunkat. Manapság már beszerezhetünk váltós cruisereket is.

Amennyiben szeretnél végre egy saját kényelmi bringát, akkor eljött az ideje annak, hogy meglátogasd a Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop cruiser bringa kínálatát, amelyek között te is megtalálod a hozzád illő darabot!

Mit kell még tudnom?

A cruiser alapvetően nem túrázáshoz lett kifejlesztve, sőt a versenyzés és a terep-kerékpározás sem igazán neki való terület. Persze, egy ilyen bringa mindig kényelmesen használható, de hosszabb távon sokkal jobban teljesít majd egy trekking kerékpár. 

Meglehet, most azt gondolod magadban; “De ezek a bicajok nagyon hasonlítanak egymásra!”, ne hidd, hogy így is van! Már a cruiser fajtáin belül is többféle stílust különböztethetsz meg. Némely változatokat könnyebb vezetni, míg a többit nem. Szóval mindig a használati célból indulj ki, így biztosan jó döntést hozol!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását