2024. március 19. - József, Bánk

Praktikák mobiltelefonod megóvására

Az iPhone gyors, testreszabható, egyedülálló felhasználói élményt nyújt, rendíthetetlenül megbízható. Éppen ezért, ha meghibásodik, annál kellemetlenebb. Előzd meg a sérüléseket!
2022. január 18. kedd 15:05 - HírExtra

Védőtok és képernyővédő fólia

A karc- és ütésállóra tervezett mobiltelefonok sem sérthetetlenek. A közép- és csúcskategóriás készülékek kijelzői ugyan a gyártótól eleve kapnak üvegfólia réteget, de ezeket érdemes további védelemmel ellátni. A műanyagból, szilikonból vagy bőrből készült tokok a telefon hátlapját védik.

Tapasztalatom szerint nagyon nehéz nem leejteni a telefont. Nekem eddig egyik készülékem esetében sem sikerült a padlón, aszfalton landolás zajától megkímélni az idegrendszeremet. A nagyobb ütés hatására jelentkező sérülést képernyővédő fólia használatával megelőzhetjük. A megsérült fóliát nyugodtabb szívvel cseréled le, mint a telefonodat. A hőkezelt, többrétegű edzett üvegből készült üvegfóliák hatékonyabb védelmet nyújtanak, mint a műanyag fóliák.

A képernyővédő fólia védőtokkal kombinálva egészen magas fokú védelmet jelent a készüléknek. Védelmet jelent az is, ha nem teszed a farzsebedbe a telefont, ebben az esetben biztos, hogy nem ülsz rá! Kávé, ital esetében rendelj el távolságtartást, mert a beázás korróziót okozhat. 

Fertőtlenítés

A koronavírus sújtotta időkben érdemes a készülék fertőtlenítéséről is gondoskodni. A kutatások szerint az emberek 90%-a a vécére is magával viszi a telefonját. Csak nehogy beleejtsd! Koronavírus megspékelve telefonhasználattal a vécén? Időnként tényleg ráfér egy kis fertőtlenítés a készülékre!

A védőtokot kézfertőtlenítésre használt szappannal is tisztíthatod. A készülék külső felületét az iPhone ajánlása szerint 70%-os izopropil-alkoholos törlőkendővel, 75%-os etilalkoholos törlőkendővel vagy Clorox fertőtlenítő törlőkendővel fertőtleníthejük. Tilos fehérítőt vagy hidrogén-peroxid tartalmú szert iPhone készülékünk tisztításra használni. A mobil nyílásaiba nedvesség nem kerülhet, és tisztítószerbe se merítsük telefonunkat. 

Ha mégis meghibásodott az iPhone…

Ha iPhone-od kijelzőjével, hátlapjával, akkumulátorával, hátlapi vagy előlapi kamerájával, a hangszórójával, töltőcsatlakozójával van probléma, vagy adatmentést szeretnél, keresd a GSM Pontot, ahol több mint 10 éve foglalkoznak Apple készülékek szervizelésével a munkatársak folyamatos képzése mellett. Alkatrészekből is rendkívül széles raktárkészletük van.

A Nyugatihoz közeli GSM Pont Pest után megnyílt az Allee-hoz közeli GSM Pont Buda is. A legtöbb javítást akár 1 órán belül elvégzik, beleértve a kijelzőcserét is. A javításokra 6 hónap garanciát vállalnak. A GSM Pont üzleteiben ajándék üvegfóliával várnak! Non plus ultra, hogy állatbarát üzleteik vannak, ezért vidd magaddal bátran a kutyádat is. Beadod a szervizbe a telefonod, egy óra séta a szőrös gyerekkel, és már kész is a megjavított készüléked. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását