2024. április 24. - György

7 ok, hogy miért ne játssz szerencsejátékot

Akár szerencsejátékos szeretnél lenni, akár már az vagy, lehet az a célod, hogy a hobbidat magasabb szintre emeld. Akárhogy is, ebbe úgy kell belefogni, hogy határozottan felfogd a szerencsejátékos lét előnyeit és hátrányait.
2021. november 10. szerda 08:28 - HírExtra

Minden tevékenységet érdemes objektíven megközelíteni. Néhányan azt hiszik, hogy a szerencsejáték bűn. Azt hiszik, ez mindenféle rosszhoz vezet és az életük tönkretételével egyenértékű. Mások indokolatlanul és ész nélkül játszanak, amíg a pénztárcájuk bírja. Annyi pénzzel fogadnak, amit nem engedhetnek meg maguknak. Soha nem tudják, mikor kell feladni. Az igazi pénzes casino ebből a szempontból olyan függőségekhez hasonlítható, mint például az alkoholfogyasztás. Mérsékelten jó, de nem mindenki tudja kezelni. Mielőtt elkezdenéd vagy magasabb szintre emelnéd a dolgokat, fontold meg a listán szereplő hátrányokat.

Függőséget okozhat

Sokan  úgy gondolkodnak, hogy a szerencsejáték nem okozhat  függőséget, mivel nem viszel be anyagot a szervezetedbe. Ez egy rövidlátó látásmód, mivel számos kutatás szól arról, mi történik az agy kémiájával, amikor szerencsejátékot játszik. Ezekben világossá válik, hogy a szerencsejáték ugyanolyan függőséget okoz és káros, mint az alkohol vagy a drog.

Szinte minden szerencsejátékkal kapcsolatos tevékenység hosszú távon megkárosít

Ez különösen igaz a kaszinó játékokra. A fogadások nem azonos nyerési esélyekkel térülnek meg. Az esélyek közötti különbség a ház előnye. Ez egy olyan erős matematikai erő, mint a kamatos kamat. Ha elég sokáig játszol a kaszinó játékokon, végül minden pénzedet elveszíted. Ez egyszerű matematika. A legjobb példa erre a blackjack játék. Legtöbbször még pénzt is nyerhetsz, a játék többé-kevésbé igazságos, de a háznak van egy előnye egy egyszerű tény miatt: a bank lép utoljára. Ha az osztó előtt elbukod a kört, automatikusan elveszíted a tétet. A pókerben is megvan a módja, hogy matematikai hátrányba tegye a játékost. Ha bármilyen professzionálisan vezetett kártyateremben pókerezel, a ház az összes tét 5 százalékát megtartja.

A legtöbb ember pénzt veszít, amikor szerencsejátékot játszik

Még azok is gyakran veszítenek, akik megértik a szerencsejáték mögött rejlő matematikai elveket. Némelyikük csak koca szerencsejátékos, aki hajlandó elfogadni ezeket a hosszú távú veszteségeket. Vannak, akik össze vannak zavarodva, és azt hiszik, hogy hosszú távon nyernek, pedig nem. Gondolkodj el azon, hogy ha a legtöbb ember pénzt nyerne szerencsejáték közben, akkor a kaszinók nem maradhatnának életben. Pénzüket abból keresik, hogy az emberek vesztenek.

A szerencsejátékokból származó nyereségek egy része nem oda kerül, ahová kellene

Az állami lottóról van szó. Ezeket az alapokat a legtöbb országban az oktatásra kellene elkülöníteni, de a legtöbb állami költségvetés nem így működik. Az állam költségvetése olyan, mint egy vödör. A pénz olyan, mint a víz abban a vödörben. Az is a költségvetés része, hogy hová öntik a vizet. Ám az országok nem kategorizálják, hogy mennyi pénz származott a lottóból, így ezzel az összeggel kell növelniük az oktatási kiadásokat.

Valószínűleg a pénzed jobban termelne, ha befektetnéd

Érdemes tudni a kamatos kamatról is. Ha kis összegeket fektetsz be következetesen, hosszú időn keresztül, a kamatos kamat biztosítja, hogy végül nagy pénzösszeghez juss. Ha havi 20 000 forint megtakarítással kezdesz, és 6%-os kamatot tudsz keresni, negyven év múlva milliomos leszel. Ha csak évi 50 000 forintot fektetsz be 40 évig, így a teljes befektetésed mindössze 2 000 000 forint. A többi pénz kamatos kamatból származik. Ha ennél többet tudsz megtakarítani, vagy ha nagyobb megtérülést érsz el a pénzeden, még gyorsabban válhatsz milliomossá. Tedd be ugyanezt a havi 20 000 forintot egy játékgépbe, és 40 év múlva szinte biztosan nem lesz mit felmutatni. Persze vannak, akiknek szerencséjük van, és milliókat nyernek. De a nagy része a játékosoknak újra visszateszi a gépekbe és elveszít mindent.

Ez egy drága szórakozási forma a legtöbb más tevékenységhez képest

Érdemes a szerencsejátékra úgy gondolni, hogy átlagosan mennyibe kerül óránként. Ez egy elég egyszerű matematikai képlet, ha kaszinó játékokról van szó:

Teljes óránkénti akció X a ház előnye = várható óránkénti veszteség

Természetesen ki kell tudni számítani a teljes óránkénti akciókat is. Az egyik módja az, hogy összeadod az összes tétet, amelyet egy óra alatt megteszel. Például egy átlagos játékgép-játékos óránként 600 pörgetést hajt végre. Ha pörgetésenként 50 forintért játszol, óránként 30 000 forintot teszel kockára.

A szerencsejáték kevésbé járul hozzá a társadalomhoz

Még ha előnyben részesített szerencsejátékos is, például kártyaszámláló vagy profi pókerjátékos, nem járul hozzá semmivel a társadalomhoz, amikor megkeresi a pénzt. A szabadidős szerencsejátékosok még kevésbé járulnak hozzá a társadalomhoz. Hasonlítsd össze az iskolai tanárokkal. Keményen dolgoznak a pénzükért, és a társadalomhoz való hozzájárulásuk egyértelmű. Persze nem egyértelmű, hogy minden tevékenységet kizárólag azon kell mérni, hogy mennyivel járul hozzá a társadalomhoz. De érthető, hogy ezt érdemes végiggondolni, amikor valaki eldönti, hogy szerencsejátékos akar-e lenni.

Más hobbik vitathatatlanul többet kínálnak a társadalomnak. Vannak akik  szabadidőben korrepetálják a gyerekeket és nem szerencsejátékoznak. Vagy vannak akik, festenek, rajzolnak, esetleg jótékonysági munkában veszik ki a részüket, amivel saját maguk is többek lesznek a társadalom vagy az adott közösség számára.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását