2024. április 18. - Andrea, Ilma

Ötletek a kert és a terasz kicsinosítására

A jó idő beköszöntével egyre többen vágynak ki a természetbe. Sajnos azonban nem mindenkinek adatik meg az a lehetőség, hogy kimenjen a kertbe, esetleg egy fa alatt vészelje át a hőséget. A szerencsésebbek azonban legalább egy kisebb erkéllyel rendelkeznek, ami lehetőséget ad a terasz kicsinosítására a melegebb hónapokban. Cikkünkben hasonló tippeket osztunk meg veled!
2021. augusztus 17. kedd 10:19 - HírExtra

Pár ötlet a terasz kicsinosítására

Nagyon szerencsések azok az emberek, akik a szabadban tudnak időt tölteni, sütögetni vagy éppen a csillagokat csodálni egy kényelmes fotelből. Ehhez az is elegendő, ha a lakáshoz csak egy aprócska erkély tartozik, hiszen ezt is ki tudod úgy alakítani, hogy az rendkívül hangulatos legyen. 

1. Fő a kényelem!

Ha rendelkezésedre áll egy erkély, akkor már csak annak megfelelő berendezéséről kell gondoskodnod. A Wsfind terasz kicsinosítására szolgáló termékei között számos kerti kiegészítőt találhatsz meg, amikből biztosan könnyedén kiválasztod majd a legkényelmesebb bútorokat. Sokat dobhat továbbá a területen egy gondosan megválasztott burkolat, amire fedett terasz esetén jöhet egy puha kinti szőnyeg. Ez nemcsak egyedivé varázsolják az erkélyt, de még komfortosabbá is teszi azt. 

2. Sütésre és főzésre fel!

Ne szomorkodj akkor sem, ha szereted a kerti partikat, de nincs még egy kisebb méretű udvarod sem. Manapság szerencsére számos kisebb méretű grilleszközt vásárolhatsz, amivel áthidalható a helyhiány. Fontos azonban, hogy a területen praktikusan és ügyesen használd ki, így első körben szerezz be egy mobilgrillt, ami szinte alig foglal helyet. Kelleni fog továbbá egy kisebb asztal, esetleg egy gurulós bárszekrény is. Ha mindezek már megvannak, akkor semmi akadálya annak, hogy áthívd a szomszédokat és a barátokat. 

3. Alakíts ki egy oázist!

A kinti területek nagy előnye, hogy növényekkel igazán különlegessé teheted őket. A virágok nemcsak illatosak, hanem hangulatosak és frissítőek is egyben. Ráadásul, ha át kell tenni őket egyik sarokból a másikba, akkor annak sincs akadálya. Az erkélyen tartott kerti partikhoz nem árt beszerezni pár fűszernövényt, így ültethetsz ki rozmaringot, bazsalikomot, de még zsályát vagy tárkonyt is. 

4. Romantikus esték gyönyörű fények társaságában

Amennyiben a pároddal szerettek időt tölteni a szabadban, akkor érdemes kialakítani egy kisebb zugot. Itt egy pohár bor és némi esti falatka mellett nyugodtan megnézhettek egy romantikus filmet, esetleg egy vígjátékot. Nem árt azonban pár fénnyel is feldobni a teraszt, így pár gömbfüzér sokat segíthet a megfelelő hangulat kialakításához. Jöhet továbbá egy raklapból készített ágy, pár kényelmes párna, illetve egy puha és meleg pléd is. Ezekkel már garantált egy tökéletes romantikus este!

Egy terasz kicsinosítására tehát bármikor lehetőséged van, csak egy kis időre és energiára lesz szükséged. Dolgozhatsz nyugodtan abból, amit a lakásban találsz, amikkel békés környezetet alakíthatsz ki az erkélyen. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását