2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Beindult a gazdaság a cseheknél

Áprilisban éves összhasonlításban 7,4 százalékkal nőtt a kiskerekedelmi forgalom Csehországban - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) kedden Prágában.
2021. június 8. kedd 14:06 - HírExtra

A statisztikusok ugyanakkor pontosították a márciusi kiskereskedelmi adatokat is. A pontosítás szerint márciusban 7,5 százalékos volt az éves szintű forgalomnövekedés a korábban közölt 5 százalék helyett.
    
Áprilisban a legnagyobb mértékben a ruházati és a cipőboltok forgalma emelkedett, 80 százalékkal. Ez egyértelműen a koronavírus-járvány hatása, hiszen tavaly tavasszal ezek a boltok be voltak zárva, így gyakorlatilag nem volt forgalmuk. Az idén áprilisban azonban a gyermekruházati és lábbeli boltok már nyitva lehettek (a felnőtt ruházatot és lábbeliket árusító boltok még nem), és egy év alatt gyorsan elterjedt az internetes kereskedelem is.
    
"Az élelmiszereken kívüli termékek eladása 14 százalékkal emelkedett, mégpedig minden területen. Az üzemanyagok kereskedelme 13,5 százalékkal bővült" - mutatott rá Marie Bousková, a CSÚ szakigazgatója. Hozzátette, hogy már második hónapja gyors ütemben növekszik a személygépkocsik eladása is, míg az élelmiszereladás mérsékelten csökken, illetve stagnál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását