2022. január 22. - Vince, Artúr

Börtönbe került a rasszista támadó

Közösség tagja elleni erőszak miatt jogerősen egy év három hónap fiatalkorúak fogházára, illetve két év börtönbüntetésre ítélték, három-három évre felfüggesztve azt a két férfit, aki arab származásuk miatt bántalmazott Magyarországon tanuló jemeni állampolgárokat - tájékoztatta keddi határozatáról a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.
2021. május 19. szerda 15:19 - HírExtra

A törvényszék ezzel lényegében helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság tavaly decemberi elsőfokú ítéletét.
    
A tényállás szerint a skinhead, rasszista beállítottságú, ezt megjelenésükben is kifejezésre juttató vádlottak 2018. augusztus 14-én este egy pécsi bevásárlóközpontnál kötöttek bele a két jemeni származású egyetemistába, mert meghallották, hogy arabul beszélgetnek. "Migránsok, húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!" - mondták nekik, miután pedig egyikük visszaszólt, hogy "Máshogy is lehet!", rájuk támadtak. A diákokat a ruhájuknál fogva rángatták, ellökték, egyiküket meg is rúgták. A sértetteknek sikerült elmenekülniük, értesítették a rendőröket, akik aztán a közelben elfogták a támadókat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását