2024. március 19. - József, Bánk

Jelentős exporttöbbletünk volt

Márciusban az export euróban számított értéke 22,3 százalékkal, az importé 15,3 százalékkal nagyobb volt, mint egy évvel azelőtt. A külkereskedelmi mérlegtöbblet 685 millió euróval javult, 1,013 milliárd eurót tett ki - közölte pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. május 7. péntek 10:21 - HírExtra

Mindössze harmadszor lépte túl az egymilliárd eurót az exporttöbblet, ez először tavaly februárban, majd szeptemberben fordult elő.
    
Az előző hónaphoz viszonyítva az export 14,0 százalékkal, az import 13,5 százalékkal nőtt.
    
Márciusban új rekordot állított fel mind az export, mind az import euróban számolt értéke. Az export 11,058 milliárd eurót tett ki, 1,360 milliárd euróval több az előző havinál, és 2,019 milliárd euróval több az egy évvel korábbinál. Az export márciusi jelentős emelkedését már sejteni engedte az ipari termelés 16,5 százalékos emelkedése, amit csütörtökön közölt első becslése alapján a KSH.
    
Ahogy a havi export először haladta meg a 11 milliárd eurót az import sem volt eddig 10 milliárd eurónál nagyobb. A 10,045 milliárd euró értékű márciusi import 1,196 milliárd euróval volt nagyobb az előző havinál és 1,334 milliárd euróval nőtt az egy évvel korábbihoz képest.
    
Az idei első negyedévben az export 6,2 százalékkal, az import 3,3 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához viszonyítva. A negyedéves exporttöbblet 866 millió euróval 2,717 milliárd euróra javult.
    
A márciusi és az első negyedévi külkereskedelmi forgalom részletes adatait június 1-én közli második becslése alapján a KSH.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását