2024. április 20. - Tivadar

Jobboldali-szélsőjobboldali szövetség Izraelben?

Az újabb izraeli parlamenti választás sem hozott megoldást az ország politikai válságára. Továbbra sincs olyan erő, amely egymaga kormányt tudna alakítani – jelentette a Magyar Békekör szerdán.
2021. március 24. szerda 08:30 - HírExtra

 A nem hivatalos választási eredmény szerint megerősödött a rasszista, homofób szélsőjobboldal, és várhatóan bekerül a Kneszetbe. Az AP amerikai hírügynökség nem tartja kizártnak, hogy Netanjahu a szélsőjobboldallal köt szövetséget egy új kormány megalakításáért.

A Bezalel Smotrich vezette Vallásos Cionista Párt annak a Kahánista mozgalomnak az új megtestesítője, amelyet Izraelben, az Egyesült Államokban és más nyugati államokban terroristává nyilvánítottak és betiltottak azért, mert erőszakra lázított az arabok ellen.

A keddi két év leforgása alatt a negyedik választás volt Izraelben, de valószínűleg nem az utolsó. Valószínűsíthető ugyanis, hogy még az idén egy ötödiket is megrendeznek – tájékoztatott róla a Békekör.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását