2024. április 16. - Csongor

Így megy ez: mutyit tárt fel, rabosították

Rabosították Paróczai Anikót a kispesti momentumos képviselőt a helyi MSZP-s mutyik feltárása miatt - írja a HírExtrához eljuttatott közleményében a Momentum.
2020. július 15. szerda 16:37 - HírExtra

Paróczai Anikó, kispest Momentumos képviselője és átláthatósági tanácsnoka már megválasztásakor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kispesti kusza, korrupciógyanús ügyeket fel fogja tárni.

Február elején meg is jelent a “Kispest, Nagy Lopás” videósorozat első része, melyben Paróczai bemutatta, hogy a nyilvánosságra került és elhíresült kispesti hangfelvételeken elhangzottak alapján milyen bizonyítékokat talált.

A Momentum képviselője a Kránitz Krisztián ügyei után való nyomozása során megtalálta Kránitz spanyolországi medencés villáját, amely a kikért földhivatali dokumentumok szerint Don Ferenc Krisztián Kránitz nevén szerepel (a földhivatali dokumentumok és a spanyolországi villáról készült képek itt találhatók) - írja a közlemény.

Paróczai Anikó akkor elmondta: “A korrupciónak nincs színe, a kispesti közélet megtisztulásához pedig felelősségrevonásra van szükség. Lackner Csabának le kell mondania, Kránitz Krisztiánnak pedig távoznia kell a kispesti vagyonkezelő éléről.”

A történtek után Paróczait feljelentették becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés miatt. Azt nem tudni pontosan, hogy ki tette a feljelentéseket, de becsületsértés miatt kizárólag Kránitz kezdeményezhette az eljárás indítását.

Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő vezetője, akinek amúgy beszámolási kötelezettsége van a képviselők és a testület felé, minden jel szerint feljelentette a képviselőt, aki nyilvánosságra hozta a Kránitz vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett spanyolországi nyaraló ingatlant. 

A feljelentések miatt Paróczainak be kellett mennie a 18. kerületi kapitányságra, ahol rabosították. 

Paróczai ettől függetlenül nem áll le, sőt, még aktívabban fel fog lépni Kispest megtisztításáért: “Azért lettem politikus, mert egy olyan kerületben és egy olyan országban szeretnék élni, ahol nem a korrupció felderítését, hanem magát a korrupciót büntetik.”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását