2024. április 19. - Emma

Momentum: ez nem lesz elég

A Novák Katalin által összefoglalt 5 pontos családvédelmi intézkedéscsomag megkésett, és messze nem elegendő ahhoz, hogy azokon a segítsen, akik az elmúlt hetek késlekedése miatt veszítették el a munkájukat - írja szerdai közleményében a Momentum Mozgalom.
2020. április 8. szerda 17:48 - HírExtra

A párt úgy véli a legsürgősebb feladat most az, hogy "mentőövet nyújtsunk azoknak a családoknak, akik önhibájukon kívül vesztették el megélhetésüket egyik napról a másikra. Mindenki számára örvendetes hír, hogy több gyermek született az elmúlt hónapokban, mint tavaly ilyenkor, de úgy gondoljuk, hogy a jelen helyzetben a fókuszt a bajba jutott családok valós megsegítésére kellene fordítani, és nem a nagycsaládos kedvezmények promótálására".

“Éppen ezért elengedhetetlen lenne az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbítása legalább 6 hónapra, a 100 ezer forintos minimumjövedelem bevezetése legalább 3 hónapra, illetve a családi pótlék megduplázása - hiszen aki elveszítette az állását, az nem tud sem hitelt felvenni, és nem tudja igénybe venni a családi adókedvezményt sem - márpedig nem kockáztathatjuk meg, hogy gyermekek éhezzenek!

"A kormány számára még nem egyértelmű, hogy a családvédelem legfontosabb feladata, hogy ételt, fedelet és nem mellékesen megfelelő, digitális oktatást tudjunk biztosítani a gyermekeknek.” - nyilatkozta Donáth Anna

A Momentum szerint egy átfogó szociális program megszorítások, vagy az önkormányzati források elvonása nélkül is megvalósítható. A Momentum ezért is támogatja a Mészáros-adóról szóló törvényjavaslatot, amelyet az elmúlt évek közbeszerzéseinek legnagyobb győzteseire vetnénk ki, és összességében több száz milliárd forintos bevételt jelentene hazánknak. Ebből a pénzből pótolható a munkájukat és fizetésüket elvesztő emberek jövedelme. Ebből a pénzből maszkok és kesztyűk vásárolhatók. Ebből a pénzből megemelhető az egészségügyi dolgozók fizetése. 

Itt az idő, hogy az elmúlt 10 év politikai haszonlesői is áldozatot hozzanak a nemzetért!- zárul a közlemény. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását