2024. március 29. - Auguszta

LMP: álljon le a belgrádi vasútvonal-fejlesztés!

Az LMP szerint leállítani és nem felgyorsítani kell a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését, a felszabaduló mintegy ezermilliárd forintot pedig a magyar gazdaság talpra állítására kell fordítani - mondta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a párt országgyűlési frakcióvezetője.
2020. április 2. csütörtök 15:16 - HírExtra

Keresztes László Lóránt bírálta azt a törvényjavaslatot, amelyet a kormány kedden nyújtott be a projekt gyorsítása céljából, és azért, hogy a beruházással kapcsolatos szerződések, dokumentumok tíz évre titkosíthatók legyenek.
    
A képviselő "elképesztőnek" ítélte, hogy a kabinet világjárvány idején ilyen javaslatot terjeszt a Ház elé.     

Felidézte, hogy pártja eddig is bírálta a tervet, amely - mint mondta -, szakértők szerint a járulékos költségekkel mintegy ezermilliárd forintot is felemészthet. Kijelentette: a vasútfejlesztés nem szolgálja a magyar nemzet érdekét, és semmi nem támasztja alá annak megtérülését.     

A pireuszi kikötő - amelyet a vasút összekötne a magyar fővárossal - túl messzire van, a kormány pedig vásárolt már egy tengerparti kikötőt, amelyről éppen a külgazdasági miniszter mondta, hogy kielégíti a magyar cégek szállítási igényét - emlékeztetett.
    
Keresztes László Lóránt felhívta a figyelmet arra is, hogy a Magyarországot is elérő világjárvány várhatóan mély és beláthatatlan hosszúságú válságba taszítja a magyar gazdaságot. Szerinte a pandémia hatására a világgazdaság logikája is változni fog, és már nem lesz szükség ilyen szállítási kapacitásra. Ebben a helyzetben nem a vasútfejlesztésre kellene ezermilliárd forintot költeni, hanem a gazdaság talpra állítására - jelentette ki, hozzátéve: pártja ezt fogja kezdeményezni módosító javaslataiban.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását