2024. április 19. - Emma

Az új EKB vezér nyitottságot akar

A monetáris politika stratégiájának felülvizsgálatához alapos elemzés és nyitottság szükséges - jelentette ki Christine Lagarde, az Európai Központi Bank újonnan megválasztott elnöke hétfőn az Európai Parlament gazdasági és monetáris ügyekkel foglalkozó bizottságában hétfőn.
2019. december 3. kedd 12:48 - HírExtra


 

    Lagarde első parlamenti bizottsági meghallgatásán kifejtette: az euróövezet gazdasági növekedése továbbra is gyenge, a világgazdasági kilátások is bizonytalanok. Ugyanakkor az euróövezet fogyasztása továbbra is ellenálló és a munkaerő-piaci feltételek tovább javultak.

    Az EKB monetáris stratégiájának legutóbbi 2003-as felülvizsgálata óta a makrogazdasági helyzet megváltozott, új kihívások jelentek meg, mint a demográfiai és klímaváltozás vagy a technológia lendületes fejlődése, amelyekre válaszolni kell. Az EKB előzetes iránymutatásainak megfelelően a monetáris politikájával továbbra is támogatni fogja a gazdaságot, és az árstabilitás védelmét szem előtt tartva reagál a jövőbeli kockázatokra - jelentette ki Lagarde, aki a felülvizsgálat irányáról és ütemtervéről nem közölt részleteket.

    Lagarde beszédében kitért arra, hogy a blokklánc technológián alapuló kriptodevizák, amelyeket nagy technológiai vagy pénzügyi cégek támogatnak, csak akkor lesznek hasznosak, ha a kapcsolódó kockázatokat enyhíti a hatékony szabályozás és felügyelet.

    Az EKB készen áll erre. Együttműködik más központi bankokkal és nemzetközi hatóságokkal, hogy megfelelő egyensúlyt teremtsen innovációk támogatása és a kockázatkezelés között - tette hozzá.

    Végezetül kijelentette, hogy az EKB továbbra is aktívan részt vesz a központi bank digitális valutájának értékelésében is, mivel az EKB célja a biztonságosabb, innovatívabb és integráltabb eurófizetések előmozdítása. Ez mindenki számára előnyös az euróövezetben, és erősíti az eurót nemzetközi szinten is - jelentette ki az EKB elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását