2020. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Újabb republikánus hagyja abba

Újabb republikánus politikus jelentette be, hogy nem jelölteti magát újra a jövő évi választáson: Francis Rooney floridai képviselő a Fox televíziónak adott interjújában közölte, hogy nem indul újra.
2019. október 20. vasárnap 18:10 - HírExtra
 

A politikus, aki a héten úgy nyilatkozott, hogy nem zárja ki Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felmentésének (impeachment) megszavazását, közölte, hogy két ciklusban volt képviselő, nem tartja fontosnak a harmadszori indulást.

A 65 éves Rooney kifejtette: azért jelöltette magát képviselőnek, hogy pénzt szerezzen a floridai Everglades park megújításához és megóvásához, valamint hogy elérje a Florida partjai mentén tervezett olajfúrás betiltását. Leszögezte, hogy az elmúlt nyolc évben mindkét célkitűzését megvalósította.

"Gondolkodtam azon, hogy kell-e harmadik képviselői ciklus, de azt hiszem, mindent megcsináltam, amiért képviselő lettem. A korábbiaknál tízszer több pénzt kapunk az Everglades megóvására" - fogalmazott.

Az Everglades Nemzeti Park Florida déli részén fekszik, több mint 6000 négyzetkilométeres területen. Édesvízi mocsaras vidék, és ez az Egyesült Államok második legnagyobb nemzeti parkja.

Rooney választási körzetét szakértők nem "billegő" körzetként tartják számon, vagyis Rooney visszavonulásával a szavazók várhatóan nem demokrata párti politikusra voksolnak majd. A 2016-os választásokon Donald Trump a voksok 60 százalékát szerezte meg ebben a körzetben.

Elemzők ugyanakkor megjegyzik: Rooney a 19. republikánus képviselő, aki a jövő évi választásokon már nem jelölteti magát, és ez komoly fejtörést okozhat a Republikánus Pártnak. A szenátusban eddig 4 republikánus politikus jelentette be visszavonulását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását