2024. március 19. - József, Bánk

Mindent bele lányok!

Bravúros teljesítményre lenne a szükség a Ferencváros csapatától, hogy győzni tudjon a norvég Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában szombaton.
2018. november 16. péntek 13:34 - HírExtra
 

Az már a múlt hétvégén eldőlt, hogy a D csoportból az FTC és a Vipers mellett a román CSM Bucuresti jut tovább, a német Bietigheim pedig kiesik, a kérdés már csak az, hány pontot visz magával a középdöntőbe a norvég és a magyar csapat.

Az FTC október közepén, Érden nagy küzdelemben, Kovacsics Anikó bravúros labdaszerzésének és góljának köszönhetően 27-26-ra legyőzte a Viperst, de az a találkozó is megmutatta, milyen nehéznek ígérkezik a visszavágó. A norvég bajnok azóta hazai pályán kikapott a bukarestiektől, idegenben viszont legyőzte őket és a németeket is, vagyis egyre jobb formában van.

Kétszeres olimpiai bajnok kapusuk, Katrine Lunde a klub honlapján kijelentette, a továbbjutásnál többet akarnak elérni, ezért szombaton is a két pont megszerzése a céljuk. A 38 éves játékos - aki öt éven keresztül Győrben védett - kiemelte, a mostani szezonban sokkal jobb és egyenletesebb a teljesítményük, mint korábban.

Lunde felidézte, hogy egy döntetlennel és két vereséggel kezdték a csoportkört, azóta viszont támadásban és védekezésben is javultak. Utóbbit, illetve a sok futást, a gyors játékot nevezte legnagyobb erősségüknek.

"Újabb győzelemre vágyunk, és bár tudjuk, hogy kemény feladat lesz, de jó lenne nyerni, mert így több pontot vihetnénk a középdöntőbe. Hiszünk magunkban, és abban, hogy hazai pályán legyőzhetjük az FTC-t" - nyilatkozta.

A Ferencvárosban továbbra sem léphet pályára Szikora Melinda, a holland Danick Snelder, valamint a montenegrói Djurdjina Malovic és Bobana Klikovac.

A BL-címvédő Győri Audi ETO KC továbbra is százszázalékos, és az előző fordulóban már biztosította, hogy csoportelsőként jut tovább. Október közepén, a horvát Podravka Koprivnica elleni, idegenbeli mérkőzésen a vártnál hosszabb ideig volt szoros az állás, ettől függetlenül szombaton, hazai környezetben magabiztos győri siker várható.

Az EHF Kupában mindhárom magyar csapat vasárnap játssza a selejtező harmadik fordulójának visszavágóját. A 16-os csoportkörbe jutásra a Dunaújvárosnak van a legkevesebb esélye, hiszen a párharc első meccsén, hazai pályán nyolc góllal kikapott a spanyol bajnok Super Amara Bera Bera együttesétől. Az Érd is rendkívül nehéz feladat előtt áll, hiszen mindössze egygólos előnnyel utazik Juhász Gabriella és Heidi Löke csapata, a norvég Storhamar HE otthonába.

A legtöbb esélye a Siófoknak van a továbbjutásra, mivel négygólos hátrányt kell ledolgoznia házigazdaként az orosz Lada Toljatti ellen.

A magyar csapatok hétvégi programja:
szombat:
-------
Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:
D csoport: Vipers Kristiansand (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria 15.30
Az állás: 1. CSM Bucuresti (román) 6 pont (153-147), 2. Ferencváros 6 (147-151), 3. Kristiansand 5, 4. SG BBM Bietigheim (német) 3
C csoport: Győri Audi ETO KC-Podravka Koprivnica (horvát) 19.30
Az állás: 1. Győr 10 pont, 2. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 5, 3. Podravka Koprivnica 3, 4. Thüringer HC (német) 2
Az első három helyezett továbbjut a középdöntőbe.

vasárnap:
--------
EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, visszavágók:
Super Amara Bera Bera (spanyol)-Dunaújvárosi Kohász KA, San Sebastián 12.00 (az első mérkőzésen: 26-18)
Storhamar HE (norvég)-Érd HC, Hamar 18.00 (28-29)
Siófok KC-Lada Toljatti (orosz) 18.45 (26-30)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását