2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tigris támadt a gondozójára

Kórházban ápolják az orosz állatgondozónőt, akit a kalinyingrádi állatkertben egy tigris támadott meg a látogatók szeme láttára - számolt be róla a BBC News.
2017. november 7. kedd 16:52 - HírExtra
 

Az állatkert tájékoztatása szerint a vasárnap történt balesetet az okozta, hogy a gondozónő, aki takarítani akart a ketrecben, megszegte a biztonsági szabályokat. Ugyanis a gondozók nem léphetnek be a szibériai tigris ketrecébe, amíg az állat is ott tartózkodik.

A baleset szemtanúi, a látogatók kiabálással, bedobált kövekkel és más tárgyakkal igyekeztek elvonni a ragadozó figyelmét, így a gondozónak sikerült kimenekülnie a ketrecből.

Az ügyben a rendőrség indított vizsgálatot - mondta el az állatkert szóvivője, Jekatyerina Mihajlova.
A szóvivő nem árult el részleteket a gondozónő sérüléseiről, de ahogy hangsúlyozta, az állapota stabil, nincs életveszélyben.

A Tájfun nevű 16 éves hímet továbbra is a ketrecében őrzik, egyedül van, nem engednek a közelébe senkit - fűzte hozzá megjegyezve, hogy az állat korábban sohasem volt agresszív az állatkerti dolgozókkal.

A Komszomolszkaja Pravda című napilap szerint a gondozónő már húsz éve dolgozik az állatkertben, nagy tapasztalattal rendelkezik.

Az szibériai tigris ritka, védett faj, amely Oroszország távol-keleti részén él, populációját elsősorban az orvvadászat veszélyezteti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását