2021. április 11. - Leó, Szaniszló

Nyakó személyesen futamítaná meg a Fideszt?

Az MSZP szerint a Fidesz megfutamítható, elzavarható és 2018-ban leváltható. Ezt Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt tartott. Felidézte: éppen egy évvel ezelőtt, 2016. február 23-án az NVI-nél akadályozták meg "kopasz verőlegények" abban, hogy elsőként nyújtsa be az NVI-nek a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdést.
2017. február 23. csütörtök 14:18 - HírExtra
Szerinte megvan a Fidesz legyőzésének receptje, hiszen az ellenzék egy éven belül háromszor, a vasárnapi boltzár, a földárverések és az olimpia ügyében is megfutamította a Fideszt.

"Ez a nap a riadó napja, minden demokratának azt üzenjük, hogy a Fidesz megfutamítható, a Fidesz elzavarható, 2018-ban a Fidesz leváltható" - fogalmazott.

A tavaly február 23-án, az NVI-nél történtekre utalva azt mondta: egy normális országban "a kopasz verőlegények és felbujtóik" már rács mögött lennének, azonban, az, hogy ezt eddig megúszták, azt jelzi, hogy a Fidesz "beemelte a politikába az alvilágot".

Szerinte Orbán...

Szerinte Orbán Viktor és a Fidesz azt üzeni, hogy állampolgári jogaikat gyakorló emberek megtámadása elfogadható, hiszen maga a "fideszes ügyészség" döntött úgy, hogy az NVI-nél történtek nem számítanak bűncselekménynek.Hozzátette: a nyomozás megszüntetése miatt pótmagánvádas indítványt tett, amiről Fővárosi Törvényszék a napokban dönt.

2016. február 23-án kisebb tömeg jelent meg az NVI Alkotmány utcai épületének kapujánál, arra várva, hogy a Kúria honlapján megjelenjen az a végzés, amely megnyitja az utat egy újabb népszavazási kérdés benyújtása előtt a vasárnapi boltzár ügyében.

A kérdést végül elsőként egy magánszemély, Erdösi Lászlóné tudta leadni, megelőzve Nyakó István MSZP-s képviselőt. A szocialisták szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több "kopasz férfi" akadályozta politikusukat. A Fidesz elhatárolódott a történtektől, míg ellenzéki pártok szerint diktatúrákba illő bűncselekmény történt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását