2023. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz
A terhesség alatt szedett antidepresszánsok nemcsak az anyának okozhatnak nagyon súlyos mellékhatásokat, de az újszülöttre nézve is nagyon veszélyesek. Ennek ellenére egy magyar pszichiáter véleménye szerint mind az anya, mind a magzat "jobban jár", ha a terhesség alatt is szedi őket.
2016. november 9. szerda 06:51 - HírExtra

A terhesség késői szakaszában alkalmazott antidepresszánsok az újszülöttnél a következő tüneteket okozhatják: megvonási tünetek, cianózis, koraszülött tüdőbetegség, nehézlégzés, görcsök, hőmérséklet labilitás, táplálási nehézség, hányás, alacsony vércukor szint, túl magas vagy túl alacsony vérnyomás, túlérzékeny reflexek, remegés, hasi görcsök, izomgörcs, izgatottság, ingerlékenység, letargia, állandó sírás, aluszékonyság és alvászavar. Az esetek nagy részében a szövődmények a szülés után azonnal vagy egy napon belül jelentkeznek.

Világjelenség, hogy a gyógyszergyártók számára jó befektetésnek számító „depresszióipart” terjesztő pszichiáterek ténylegesen már csak annyi ideig figyelnek oda pácienseikre, amíg a pszichiátriai szereiket felírják – és ez alól a terhes kismamák sem kivételek.A pszichiáterek érdekeltsége a gyógyszergyártó iparágban annyira nyilvánvalóvá vált, hogy nyakra-főre teremtik az újabbnál újabb mentális betegségeket, amelyek listája hihetetlen sebességgel gyarapszik, és újabban kiterjesztették a terhes kismamákra is. Ráadásul, sok esetben akkor is pszichiátriai szereket írnak föl – figyelmen kívül hagyva a fejlődő magzatot – , amikor valójában a kedvezőtlen lelki jelenségeket testi betegségek vagy táplálkozási problémák idézik elő .

Ezek az antidepresszáns szerek az utcákon árult, tiltott kábítószerekhez hasonló kémiai anyagokból készülnek és ugyanúgy függőséget okoznak nemcsak az anyának de az újszülöttnek is.

A hagyományos gyógyszerekkel ellentétben, amelyek általában megelőzhetik vagy meggyógyíthatják a betegségeket, illetve javíthatják az egészséget, a pszichiátriai szerek kizárólag azért készültek, hogy elnyomják a tüneteket, amelyek a szerek hatásának elmúltával visszatérnek. A tiltott drogokhoz hasonlóan ezek a szerek is csupán átmeneti „megoldást” biztosítanak a problémákra, a nemkívánatos viselkedésre vagy a kellemetlen érzelmekre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását