2024. április 25. - Márk
Julian Assange, a Wikileaks leleplező illetve tényfeltáró hírportálnak az alapítója november 14-én, egy interjú keretén belül fog válaszolni az őt ért, nemi erőszakkal kapcsolatos vádakra.
2016. november 7. hétfő 13:49 - HírExtra

A 2012 augusztusa óta, Equador londoni nagykövetségén élő Assange november 14-én a nagykövetség területén fogadja az őt nemi erőszakkal vádló svéd ügyészeket, akiknek a csoportját Ingrid Isgren, svéd főügyész vezeti.

Svédország korábban visszautasította a külhoni kihallgatást, ám mivel néhány vádpont hamarosan elévül, végül az equadori meghallgatás mellett döntött: a helyszínen, DNS-mintát vesznek a vádlottól.

A vád szerint az újságíró 2010 novemberében egy nyilvánosság előtt ismeretlen személyazonosságú nő ellen szexuális bűncselekményt követett el. A vádat Assange kategorikusan tagadta, azonban megtagadta a hivatalos vallomástételt, így az ügyében nyomozók munkájának segítését.

A Wikileaks alapítója

Mint ismeretes, Assange 2010 november 28-án, mintegy 250.000 oldalnyi titkos, amerikai diplomáciai dokumentumot hozott nyílvánosságra a Wikileaksen.

Mindössze két nappal később, 2010 november 30-án már nemi erőszakkal vádolták - Assange szerint azért, hogy Stockholm Washington nyomására kiadja őt, ahol minden bizonnyal felelősségre vonnák őt a kiszivárogtatásért.

Assange esetleges, az Amerikai Egyesült Államoknak történő kiadatása akár halálbüntetést, tényleges kivégzését is jelenthetné.
Forrás: The Sun
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását