2024. április 19. - Emma

A DK megmondta a tutit

A Demokratikus Koalíció szerint komoly figyelmeztetés Orbán Viktornak, hogy a vasárnapi Kossuth téri megemlékezésen "kordonok mögött, rendőrökkel és biztonsági szolgálattal körülvéve" mondta el beszédét, miközben a területre belépőket ellenőrizték, az ellene tüntetőket pedig "atrocitások érték".
2016. október 24. hétfő 15:14 - HírExtra
 
    A párt szóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ha a miniszterelnök eddig úgy érezte, hogy a 2006-os erőszakos cselekmények kapcsán van morális alapja a felháborodásának, akkor ez a morális alap odaveszett. Gréczy Zsolt azt is kijelentette, hogy miközben a miniszterelnök az EU-t félti a szovjetizálódástól, kormányzása alatt Magyarország szovjetizálódott.

    A szóvivő kiemelte, hogy a DK vasárnap nem vett részt a Kossuth téri sípolásban, mert fontosnak tartják a nemzeti ünnep méltóságát. Szavai szerint ugyanakkor Orbán Viktor és a Fidesz "teremtett hagyományt" az ünnep megzavarásából, a Fidesz "kezdte el tönkretenni a nemzeti ünnepeket" 2006-ban.

    A Blaha Lujza téri közös ellenzéki tüntetésre áttérve annak legfontosabb üzenetének nevezte, hogy a résztvevők az összefogás mellett álltak ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását