2024. április 29. - Péter

Elfoglalják Európát a kínaiak

Minden korábbinál több, 120 európai vállalatot vásároltak fel 2013-ban a kínaiak, akik körében Németország és Nagy-Britannia a legkedveltebb célpont - derül ki egy friss felmérésből.
2014. február 6. csütörtök 14:49 - HírExtra
Az Ernst & Young nemzetközi tanácsadócég az MTI tudósítójának eljuttatott legújabb jelentése szerint a kínai cégek Európa iránti érdeklődése az elmúlt tíz évben töretlen erősödést mutat.

Miközben 2004-ben még 34 európai céget vettek meg kínaiak, addig 2013-ban már 120-at, ami 9 év alatt három és félszeres növekedést jelent.

A kínai befektetők legkedveltebb célpontja tavaly Németország és Nagy-Britannia volt, ezekben az országokban 25-25 cég talált kínai gazdára. Az ezüstérmes 15 céggel Franciaország, a bronzérmes hét-hét vállalattal megosztva Olaszország és Svédország lett.

Az iparági statisztikákat elemezve az is kiviláglik: a kínaiak leginkább a kereskedelmi, a fogyasztói javak és az ingatlanpiaci ágazatokat célozták meg ügyleteik során. Ebben a három iparágban történt a felvásárlások csaknem fele 2013-ban. Szintén népszerűnek bizonyult az energiaellátás, a technológiai és a pénzügyi szektor.

Az elmúlt évtizedek példátlan gazdaság fejlődésének köszönhetően minden korábbinál több kínai vállalat engedheti meg magának a külföldi terjeszkedést, melyet ráadásul a kínai kormány ösztönöz.
Az európai cégeket a világgazdasági válság utáni nyomott árak is vonzóvá teszik, részben ennek is betudhatóan idén további felvásárlási hullám várható, a kínai tulajdonba kerülő cégek száma akár a 150-et is elérheti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását