2020. január 21. - Ágnes

Így folyik az illegális szerencsejáték Kínában

Idén már több mint ötezer embert vettek őrizetbe illegális szerencsejáték űzéséért Kínában, ahol a kaszinók működése annak ellenére virágzik, hogy a törvények nem engedélyezik.
2014. január 27. hétfő 10:50 - HírExtra
A közbiztonsági minisztérium közleménye szerint januárban összesen több mint másfélezer, szerencsejátékkal kapcsolatos ügyet vizsgáltak a kínai hatóságok, és ezekkel összefüggésben több mint 5300 embert tartóztattak le.

Az ázsiai országban 1949 óta tilos a szerencsejáték minden formája, az ugyanakkor a tilalom ellenére és a rendelkezésre álló jövedelem növekedésével mind népszerűbbnek mutatkozik. A közbiztonsági tárca statisztikái szerint a szerencsejátékkal kapcsolatos ügyek száma tavaly a 20 ezret is meghaladta, ami 12 százalékos növekedés az előző évhez képest. Tavaly több mint 50 ezer embert vettek őrizetbe, köztük több száz külföldit, s mintegy 80 milliárd jüan (3 ezer milliárd forint) pénzforgalomra derítettek fényt. A Néma Vihar nevű művelet során több tucat kiterjedt hálózattal rendelkező kaszinót lepleztek le a rendőrök, köztük többet a legelőkelőbb, gazdagok látogatta üdülőhelyeken.

A kínai híradások szerint elterjedtek a föld alatti és vándorkaszinók is, de a városokban nem regisztrált lottóárusokra, madzsong- és kártyabazárokra találni szinte minden második utcában.
Aki nem akar jogi szabálytalanságot kockáztatni, az Makaó különleges igazgatású területre utazik, ahol 2002 óta engedélyezett a szerencsejáték. A Kína szárazföldi részéről érkező látogatóközönség érdeklődése a makaói gazdasági statisztikákban igen jól mutatkozik: a szerencsejátékból származó bevételek ott 2002 óta megtízszereződtek, csak tavaly 20 százalékkal, 45,2 milliárd dollárra nőttek. A makaói kaszinók látogatóinak több mint 60 százaléka kínai, nagy részben nekik köszönhetően - iparági előrejelzések szerint - a bevételek nagysága három év múlva már a 77 milliárd dollárt is elérheti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását