2022. augusztus 13. - Ipoly

A britek inkább aludjanak létrán

Ágyban heverészni jóval balesetveszélyesebb, mint létrán egyensúlyozni: háromszor annyian esnek ki ágyból, mint ahányan lezuhannak létráról Nagy-Britanniában - fedte fel a brit közegészségügyi tájékoztatási iroda.
2011. június 17. péntek 12:11 - HírExtra
Ágyból évente 20 ezer brit zuhan ki, létráról csak 6400 esik le. (A teljesebb képhez természetesen az is hozzátartozik, hogy ágyat szinte mindenki használ és naponta, míg létrát nem mindenki és ők is csak jóval ritkábban.)

A kórházi statisztikák szerint fáról átlagosan 1200-an esnek le évente, szikláról 170-en. Az összes eséssel - azaz utcai botlásokkal is - számolva, tavaly márciustól idén februárig 460 ezer orvosi ellátás történt a szigetországban, 18 700-zal több, mint az egy évvel korábbi időszakban. A balesetek zöme csupán kisebb sérülésekkel jár.

Ami a földrajzi megoszlást illeti, a délkelet-angliaiak a leghajlamosabbak az esésre, továbbá a 80 feletti nők - adta hírül a brit Metro újság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását