2024. március 29. - Auguszta

Orbán: kiemelt fontosságú a foglalkoztatás növelése

Kiemelt fontosságúnak nevezte a foglalkoztatottság növelését Orbán Viktor szerdán egy bécsi konferencián.
2011. június 8. szerda 19:32 - HírExtra
A magyar miniszterelnök a Világgazdasági Fórum bécsi regionális tanácskozásán hangsúlyozta: tíz év alatt legkevesebb tíz százalékkal kell növelni Magyarországon a foglalkoztatási rátát.
"A munkanélküliség csökkentése Magyarország számára élet-halál kérdése" - fogalmazott. A cél eléréséhez nem elég csupán a munkaerőpiac reformja, hanem a gazdaság átstrukturálására van szükség, s a kormány erre törekszik - tette hozzá. Jóléti állam és jóléti társadalom helyett munka alapú társadalomra és gazdaságra van szükség - jelentette ki Orbán Viktor a bécsi fórumon.

A kétnapos nemzetközi fórumon több mint ötszázan vesznek részt, köztük tizenhárom ország állam-, illetve kormányfője, gazdasági vezetők, civil szervezetek és a tudományos élet képviselői.
A konferencia alkalmával a magyar kormányfő kétoldalú találkozót tartott Werner Faymann osztrák kancellárral és Michael Spindelegger osztrák alkancellárral, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökével. Az alkancellárral folytatott megbeszélésen megállapították, hogy felgyorsultak a nyugat-balkáni régió számára az európai perspektívát jelentő folyamatok - közölte a magyar sajtó képviselőivel Szijjártó Péter szóvivő. Kitért a Duna-stratégiára is.
 
Ezzel kapcsolatban megállapították: nagyon fontos a stratégiát konkrét fejlesztési tervekkel és az ehhez szükséges finanszírozással társítani. A miniszterelnök arra is kitért, hogy Magyarország továbbra is érdekelt az európai adóversenyben. Az alacsony adók révén elérhető előny a gazdasági növekedés egyik nagyon fontos eszköze lesz a következő években - fejtette ki Szijjártó Péter.

A Werner Faymannal tartott, négyszemközti megbeszélésen a két kormányfő rögzítette, hogy a két ország kapcsolatai a hagyományoknak megfelelően kiválóak, a politika, a gazdaság és a szellemi élet területén egyaránt - mondta el Szijjártó Péter. Orbán Viktor az európai unió soros elnökségének képviselőjeként arról tájékoztatta Werner Faymannt: jó esély van arra, hogy olyan kompromisszumokat sikerül találni az Európai Tanács és az Európai Parlament között, amelyek lehetővé teszik az európai gazdasági kormányzáshoz vezető, hat pontból álló jogszabálycsomag mielőbbi elfogadását.

Horvátország európai uniós csatlakozását mindkét kormányfő kiemelten fontosnak tartja, s egyaránt időszerűnek tartják a tárgyalások lezárását. Ausztria és Magyarország is hagyományosan felelősséget érez a tőle délre fekvő régió stabilitásáért. Úgy látják, hogy ezt a stabilitást most leginkább az szolgálhatja, ha az európai perspektívát minél közelebb hozzák ezekhez az országokhoz - mondta a szóvivő.

Orbán Viktor bécsi programja keretében délután udvariassági látogatást tesz Heinz Fischer államfőnél és megbeszélést folytat Tigran Szargszján örmény kormányfővel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását