2024. április 29. - Péter

Nem lesz extra szavazati jog

Bár az alkotmányozási kérdőívben lehetőségként szerepelt, a kormány nem tervezi a gyerekek után járó szavazati jog bevezetését - erről Kövér László fideszes házelnök nyilatkozott.
2011. március 8. kedd 11:58 - HírExtra
Változatlan maradhat az abortusz jelenlegi szabályozása is.

Kövér a TV2 Tények című műsorában jelentette be: nem kezdeményezik a gyerekek után járó szavazati jog bevezetését. Az ötlet ugyanakkor a Fideszhez köthető: három évvel ezelőtt Révész Máriusz vetette fel, mondván, hogy ez növelné a gyerekes családok érdekérvényesítő képességét – idén pedig Szájer József említette meg a siófoki kormányülésen, emlékeztet az Index. Az extra szavazati jog kérdése az úgynevezett alkotmányozási kérdőív pontjai között is szerepelt, Kövér László szerint azonban még nem érett meg a helyet arra, hogy az ügyben erős indulatok, hecckampány nélkül is dönthessenek.

Orbán Viktor az abortusztörvényekről nyilatkozott a TV2-nek, megerősítve, hogy azok nem változnak. A magzati élet védelme ugyan szerepel majd az új alkotmányban, de ez nem szigorítja, illetve korlátozza majd a jelenlegi szabályozást.


Forrás: OrientPress Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását