2024. április 19. - Emma

Kerüld a stresszhelyzetet!

Manapság lépten-nyomon stresszhelyzetekbe ütközünk. Ha nem vesszük jól az akadályokat, a stressz jól látható nyomokat hagyhat a testünkön. Figyeld a jeleket, és küszöböld ki a káros hatásokat!
2011. február 28. hétfő 09:27 - HírExtra
Agy

Az álmatlanság, az ébren forgolódás egyértelműen idegfeszültséggel teli életvitelre utal. Hogy csökkentsd az álmatlan éjszakák számát, szedj rendszeresen magnéziumot és B-vitamint. Lefekvés előtt fél órával egy pohár langyos tej is átsegíthet álomországba.

Szem


Ha tested stressz éri, elég ránézni a szemedre, és már látszik, hogy baj van. Fáradt, véreres szem, árpa-mind az immunrendszered legyengült állapotát jelzik. Tanácsunk: szedj A-vitamint, s erősítsd a szervezeted hagyma - kasvirágfajokból készült gyógyhatású szerek fogyasztásával.

Száj

Stressz hatására begyulladhat az ínyed, és kopogtat az ajtódon az a fájdalmas, hetekig elhúzódó herpesz is. Már az első jeleknél kezdj egy B - és C-vitamin-kúrát, magára a herpeszre pedig jöhet pár csepp teafa-és fokhagymaolaj fele-fele arányú keveréke.

Gyomor

A gyomorfájdalom, a puffadás, és az emésztési zavar keserű hármasa nálad is megjelenhet folyamatos stresszhatás esetén. Mi a teendőd? Egyél keveset, de naponta többször, fogyassz sok nyers gyümölcsöt, a sertéshúst pedig helyettesítsd csirkével, vagy hallal.

Fej, Nyak, Hát


Nyakad igencsak fájhat és merevvé válhat a feszültség miatt termelődő adrenalin közreműködésének következtében. Vess be egy masszázst, és naponta többször nyomkodd a fájó pontokat! Ha nem oldódik a merevség a nyakizmaidban, a második lépés sajnos már a hátfájás. Tartsd a hátad mindig egyenesen! A fájdalmakat macskagyökérfűből készült olaj bemasszírozásával enyhítheted. Amennyiben sokat fáj a fejed, a görcsoldó hatású magnéziumkúra, s a mellette természetes (golgotavirág, komló) növényi feszültségoldók enyhíteni fognak a problémádon.

Szív


A túl sok stressz a kortizolhormon „jóvoltából” magas vérnyomáshoz vezet. Ha mellette még egészségtelenül is táplálkozol, számolnod kell az elhízással, és a plusz teherrel, amit a szív-és keringési rendszeredre rósz. Ügyelj arra, hogy feladataid rendszeresítsd, mert egy meghatározott napirend csökkenti a stresszhormonok túlburjánzását.

Bőr


Az ekcéma, a pikkelysömör, és egyéb heves gyulladások szervezeted vészcsengői, amelyek azt hivatottak jelezni, hogy életviteled hajszolt, lassíts. A bőr faggyútermelését helyre kell állítanod, ezért alkalmazz cinkkúrát.

Tüdő

Aki gyakran stresszes, hajlamos a felszínes légzésre. Néhány ember még az asztma tüneteit is képes produkálni. Hogy Te ne legyél érintett, végezz naponta többször mély légzőgyakorlatot, hogy az oxigén szabadon áramolhasson!
Forrás: Női Teázó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását