2024. április 23. - Béla

LMP: Orbánnak lépnie kell Egyiptomot illetően

Az LMP arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy az unió soros elnöki tisztét betöltő ország miniszterelnökeként határozottan lépjen fel egy Egyiptomot és az észak-afrikai térséget érintő, egységes és határozott uniós álláspont kialakítása érdekében.
2011. február 4. péntek 20:42 - HírExtra
Írta közleményében Dorosz Dávid. A parlament külügyi és határon túli magyarok bizottságának tagja közölte: az LMP elvárja, hogy a miniszterelnök járjon el annak érdekében, hogy Egyiptom jelenlegi vezetése mielőbb kezdjen tárgyalásokat minden ellenzéki csoporttal, társadalmi mozgalommal. A párt úgy gondolja, hogy az egyiptomi emberek többsége által kívánt békés átmenet érdekében a lehető legrövidebb időn belül szabad választásokat kell kiírni.

Az LMP részvétét fejezte ki az egyiptomi tüntetéseken életüket vesztett emberek családjainak. Közleményükben hangsúlyozzák azt is, hogy Egyiptom jelenlegi és következő vezetésének tiszteletben kell tartania a demokrácia alapjait jelentő sarkalatos szabadságjogokat.

Felhívták a figyelmet, hogy ezekben a napokban pedig különösen ügyelni kell a gyülekezéshez, a szabad véleménynyilvánításhoz való jogok maradéktalan érvényesülésére. Leszögezik: ahhoz, hogy ezekkel a jogokkal minden egyiptomi élni is tudjon, garantálni kell a tüntetéseken résztvevők biztonságát.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

puzzle123
2011. február 4. 23:42
Felháborító az LMP hozzállása! Emberek tucatjai haltak meg Kairó utcáin. És ez a senkiházi pártocska (LMP) nem kíméli a hallottak emlékét, átgázol rajtuk annak érdekében, hogy támadja egy szerencsétlen ország szerencsétlen miniszterelnökét (Orbán), mert máshol nem talál rajta fogást.

Én eddig azt hittem, kulturált, intelligens párt az LMP. Hát nem az! Hullagyalázó, szánalmas, antihumánus senkik gyülekezete, akikre ezt a pár sort is csak sajnálni lehet. nem is tudom minek írok ide!

SZÉGYEN! Szégyellje magát az LMP, de nagyon!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását