2024. május 2. - Zsigmond

Akik nem támogaják a médiatörvényt

A Jobbik nem támogatja a magyarországi médiatörvényt, de annak támadását az Európai Parlament (EP) liberális és szocialista frakciója részéről álszentnek tartja - mondta el Szegedi Csanád, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője.
2011. január 19. szerda 17:48 - HírExtra
Orbán Viktor miniszterelnök az EP szerdai ülésén ismertette a magyar uniós elnökség programját, majd több felszólaló képviselő is élesen kritizálta a magyar kormányt a médiatörvény miatt. Szegedi az ülést követően az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: a kritikusok sok esetben "félremagyarázták" a médiatörvény szabályait.

Emellett a Jobbik szerint az EP liberális és szocialista frakciói "álszent kettős mércét" alkalmaznak az emberi jogok tekintetében, hiszen több, a Jobbik által korábban jelzett problémával egyáltalán nem foglalkoztak.

Az ellenzéki politikus ugyanakkor hangsúlyozta, "szó sincs arról", hogy támogatnák a médiatörvényt, amelyet véleményük szerint "áterőltettek a magyar parlamenten". Ráadásul a magyar soros elnökség idejére időzíteni az életbe lépését "ügyetlen kommunikációs lépés volt" - tette hozzá Szegedi Csanád.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását