2024. május 17. - Paszkál

Török felkérte a Fideszt

Az MSZP az üzemanyagok árának azonnali és drasztikus csökkenését eredményező lépéseket vár a kormánytól.
2011. január 12. szerda 16:07 - HírExtra
Török Zsolt, a párt szóvivője szerdán, az Országgyűlés épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a szocialisták mindenekelőtt a benzinre és a gázolajra rakodó jövedéki adó csökkentésére szólítják fel a kabinetet.

Az MSZP emellett az üzemanyagárak csökkenése érdekében elvárja a kormánytól, hogy felelős, a forint árfolyamát stabilizáló gazdaságpolitikát alakítson ki, illetve a demokratikus alapjogok ismételt biztosításával, például a médiatörvény visszavonásával állítsa helyre az országgal szembeni nemzetközi bizalmat - fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, a benzin ára szerdán 364 forintra emelkedett, míg tavaly januárban 20 százalékkal kevesebbet, 317 forintot kellett fizetni a 95-ös benzinért. Török Zsolt fideszes politikusok korábbi, ellenzékben tett nyilatkozataira is felhívta a figyelmet. Szijjártó Péter például közlése szerint korábban azt mondta, hogy a kőolaj világpiaci árának emelkedése csak részben oka az üzemanyagok árának emelkedésének, abban a forint árfolyamának mélyrepülése is szerepet játszik.

Fónagy János pedig úgy foglalt állást, hogy a kormány nem tesz semmit az elszabaduló benzinárak visszaszorításáért, miközben Varga Mihály azt mondta, a kormánynak lehetőségében áll a probléma kezelése, a jövedéki adó csökkentését csak akarni kell - idézte fel a szocialista képviselő.

Török Zsolt arra kérte az általa "Fidesz-KDNP bűnszövetségnek" nevezett kormányt, hogy hallja meg a szocialisták és az emberek követelését, máskülönben a benzinár átlépheti a 400 forintos határt is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását