2024. március 3. - Kornélia

Nyúlvágta

Csaknem ezren voltak kíváncsiak az immár hagyományos somogysárdi szilveszteri nyúlvágtára, amelyen több mint félszáz tapsifülest állítottak rajthoz a fagyos péntek délelőtti futamon a somogyi település sportpályáján.
2010. december 31. péntek 16:55 - HírExtra
Az idén 18. alkalommal megrendezett nyúltrappot a hagyományoknak megfelelően most is két fordulóban tartották: külön indultak a felnőttek által benevezett nyulak és külön az ifjúsági korosztály dédelgetett kedvencei.

A hazai futtatóknak szurkolók a 14 év alatti korosztályosok mezőnyében a Helló névre hallgató nyuszival győztesként célba érő somogysárdi Lukács Zselyke és Lázár Laura párosnak tapsolhattak. A fiataloknál népesebb felnőtt futtatók táborából - ők összesen 30 nyulat állítottak a startvonalhoz - a szennai Lukács Tibor került ki győztesen Vili nevű fülesével.

Mint Fentős Zoltán, a település polgármestere az MTI-nek elmondta, ezúttal semmi nem árnyékolta be a versenyt. Tavaly a Kaposvár belvárosában felállított, a versenyre invitáló kétszáz kilós fanyulat részeg fiatalok el akarták lopni, s eközben összetörték. Alkotója, Csikós Nagy Márton fafaragó művész, Somogysárd korábbi polgármestere még akkor megjavította a verseny tölgyfából faragott cégérét.

A helybeliek az év utolsó napjára időzített nyúlfuttatással kívánnak sikeres új esztendőt, vallják ugyanis, hogy nemcsak a malac, de a termékenységet jelképező nyúl is szerencsét hoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását