2024. május 16. - Mózes, Botond

Keresztény otthonokat dúltak

Összesen tizennégy, keresztény családok lakta ház ellen intéztek pokolgépes, illetve kézigránátos támadást Bagdadban.
2010. december 31. péntek 10:50 - HírExtra
Az iraki belügyminisztérium pénteki közlése szerint a merényletekben két ember halt meg, további tizenhat megsebesült. Az első támadás az iraki főváros délnyugati részén történt, ahol két gránátot dobtak egy keresztény otthonba, a robbanások egy személyt megöltek, négyet pedig megsebesítettek.

A rendőrségnek négy pokolgépet sikerült hatástalanítani - ellenőrzött robbantással -, így csak tíz keresztény otthonban okoztak károkat a robbanószerkezetek.

A keresztények elleni, összehangolt támadásokért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget, de az akciók az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnya által az utóbbi hónapokban a keresztény közösségek megfélemlítésére alkalmazott módszereire utalnak.

Október végén legalább 68 ember meghalt, mert szélsőségesek mise alatt megtámadtak egy templomot, és túszul ejtették a híveket. Akkor az al-Kaida iraki szárnya, az Iraki Iszlám Állam vállalta magára a támadást "a bálványimádás mocskos odúja" ellen. A túszejtők Irakban és Egyiptomban fogva tartott al-Kaida-tagok szabadon engedését követelték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását