2024. április 26. - Ervin

A magyarok Burgenlandot gazdagítják

Az MTI értesülései szerint a 35 millió eurós bevétel mintegy húsz százalékát a magyarok hagyják a burgenlandi üzletekben. Leginkább ruházati cikkekre és cipőkre költünk Ausztriában.
2010. december 21. kedd 10:59 - HírExtra
Bár pontos adatok a tavalyi évről nincsenek, a kereskedők szerint sokkal több idén a magyar vásárló a határon túl, mint a tavalyi évben. Az ausztriai Burgenlandi üzletekben évente 130 millió eurót költenek el a magyarok, amely az éves összforgalom 15 százaléka.

Harald Schermann szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy a legtöbb magyar Nezsidert (Neusiedl am See), Pándorfalut (Parndorf), Kismartont (Eisenstadt) és Felsőőrt (Oberwart) keresi fel. Az ugyancsak szomszédos Szlovákiából kevesebb ember érkezik, és ők is inkább Bécsbe mennek vásárolni, bár a pandorfi outleteket ők is kedvelik.

A burgenlandi kereskedők szerint idén a sportfelszerelések fogynak jobban, a karácsony előtti utolsó szombaton az illatszerek, órák és ékszerek iránt volt nagyobb az érdeklődés. A magyar vásárlók leginkább a ruhaneműket keresik, igaz, vásárlói listájukon előkelő helyen állnak az élelmiszerek is.

Szentestéig a kereskedők további vásárlói rohamokban bíznak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását