2024. április 23. - Béla

Átadták az adományokat

A kommunista relikviák jótékonysági árverésén gyűjtött 19 millió forintot adventi ünnepen adták át vasárnap a Katolikus Karitásznak, a segélyszervezet ezzel az összeggel a kolontári és devecseri vörösiszap-károsult családokat támogatja.
2010. december 19. vasárnap 19:18 - HírExtra
Az árverésen összegyűjtött adományt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes adta át Écsy Gábornak, a Katolikus Karitász országos igazgatójának a szeretet ünnepe alkalmából a károsultaknak szervezett adventi ünnepen.

Navracsics Tibor elmondta, hogy idén többször is megmutatkozott az összefogás ereje, legutóbb az ajkai-térségben bekövetkezett katasztrófa károsultjainak megsegítéséért fogott össze az ország. "A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az egyes minisztériumoknak a szocializmus idejéből származó relikviái elárverezésével segített, amelyen az összegyűjtött 19 millió forintot most jelképesen átadom Devecsernek és Kolontárnak" -hangoztatta.

Hozzátette: a károsult családok számára az életük újrakezdését szeretnék ezzel megkönnyíteni.
Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a katasztrófa másnapján, október 5-én azonnal a helyszínre siettek. Kiemelte, hogy a segélyszervezetekkel azóta megosztották a feladatokat az átfedések és visszaélések elkerülése miatt, a karitász a tartós élelmiszerek és tisztítószerek osztását végzi heti rendszerességgel.

Az ünnepi várakozás a családon belül alkotott szeretetközösségben lesz teljes, az utolsó gyertya fényének fellobbanása pedig az összetartozás erejét hirdeti - mondta Écsy atya.

Az advent negyedik vasárnapjára szervezett közös gyertyagyújtás mellett az ünnepi délutánt a vörösiszap-károsult családoknak gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal, forró karácsonyi italokkal, finom téli falatokkal és színvonalas színpadi műsorokkal varázsolták meghitté.

Közel 300 devecseri és kolontári család hallgatta a veszprémi Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában Gáspár Laci karácsonyi dalait, fellépett Puskás Péter és Szomor Lilla, és karácsonyi gyermekkoncertet adott a Katáng együttes. A jótékonysági rendezvényt a Fláre Beás Együttes koncertje zárta, minden gyermeknek ajándékcsomagot osztottak a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását