2024. április 19. - Emma

A kábeltolvajok kimenőt kapnak

Mintegy tízmillió forintos kárt okozott Szigetváron az a kábeltolvajbanda, amelynek tagjait elfogták - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.
2010. december 14. kedd 12:58 - HírExtra
Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a gyanú szerint az öt férfi novemberben négyszer tett tönkre telefonos és internetes hálózatot azzal, hogy szerelőaknákba lemászva elvágta és elvitte az ott talált, esetenként több száz méter hosszú adatkábeleket. Ennek következtében települések, valamint mentők és kórházak maradt több órára telefon, valamint internet nélkül.

"A rendőrök már a második eset után nyomozócsoportot hoztak létre. A banda a napokban bukott le, amikor a becefai szőlőhegyen hatalmas tüzet raktak, hogy leégessék a vezetékekről a műanyag bevonatot. Ez kellett ahhoz, hogy a színesfémet néhány ezer forintért eladhassák" - tette hozzá a rendőr őrnagy.

Zsobrák Péter közölte: a helyi körzeti megbízott talált rájuk, kikérdezte őket, ekkor már tudta, hogy ők az elkövetők, de nem volt elég bizonyíték ellenük. Pár nap múlva azonban lett. A nyomozók több szakértői véleményt, tanúvallomást, nyomazonosítást szereztek be, így végül sikerült őrizetbe venni a banda tagjait.

A feltételezett elkövetők vasárnap előzetes letartóztatásba kerültek, ellenük többrendbeli lopás miatt indult büntetőeljárás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását