2024. április 24. - György

Az MSZP nem szeretné Polt Pétert

Az MSZP nemmel szavaz Polt Péter legfőbb ügyésszé választására a hétfői titkos voksoláson - erről egyhangúan döntött a szocialista képviselőcsoport.
2010. december 6. hétfő 16:07 - HírExtra
Mesterházy Attila frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta: markánsan nem értenek egyet azzal, ahogy a kormánytöbbség megváltoztatta a legfőbb ügyészről szóló jogszabályokat és Polt Pétert nem tartják pártpolitikától független, semleges jelöltnek.

Úgy látja: Polt Péter "örökös legfőbb ügyész" lehet, hiszen amellett, hogy kilenc évre szól a mandátuma, kétharmados többség kell majd a következő legfőbb ügyész megválasztásához. Ha az akkori kormánynak nem lesz ekkora parlamenti többsége, akkor az új legfőbb ügyész megválasztása lehetetlenné válik - vélekedett.

A szocialista politikus közölte: nem értenek egyet azzal sem, hogy a legfőbb ügyész már nem interpellálható, mivel ezzel szerintük csökkent a parlament ellenőrző szerepe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását