2024. március 29. - Auguszta

Obamáék derűlátók, a republikánusok kevésbé

Az amerikai külügyminiszter meggyőződését fejezte ki, hogy a washingtoni szenátus még ebben az évben szavaz az új START-szerződésről.
2010. december 4. szombat 11:33 - HírExtra
Hillary Clinton a külpolitikára szakosodott The Cable internetes blog által helyi idő szerint pénteken nyilvánosságra hozott interjúban úgy értékelte, hogy az ellenzéki republikánusokkal folytatott tárgyalásokon jelentős haladást sikerült elérni.

Reményét fejezte ki, hogy a szükséges kétharmados többséghez sikerül megszerezni a 67 szavazatot.

Barack Obama elnök arra törekszik, hogy az általa és orosz partnere, Dmitrij Medvegyev által áprilisban aláírt új hadászati fegyverzetkorlátozási szerződést a szenátus még ebben az évben ratifikálja.

A republikánusok tárgyalásvezetője, Jon Kyl szenátor ezzel szemben azon a véleményen van, hogy már kevés az idő a szerződés ügyében a demokraták és a republikánusok között kialakult nézeteltérések rendezésére, ezért a ratifikálást jövő márciusra kell halasztani.

A két elnök által aláírt egyezmény arra kötelezi az Egyesült Államokat és Oroszországot, hogy hét éven belül 1550-re csökkentsék nukleáris robbanófejeik számát, ami körülbelül 30 százalékos csökkentést jelentene.

A 100 tagú szenátusban a demokraták 53, míg a novemberi félidős kongresszusi választásokon jelentősen megerősödött republikánusok 47 mandátummal rendelkeznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását