2024. május 28. - Emil, Csanád

35 évet kaptak a gyilkosok

Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt összesen 35 év börtönt szabott ki három férfira csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla, s ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét - közölte Koszta János, a táblabíróság sajtószóvivője.
2010. december 2. csütörtök 15:16 - HírExtra
Elmondta: a Debreceni Ítélőtábla Ficsór Gabriella vezette büntetőtanácsa jogerős ítéletében az elsőrendű Barna Ádám vádlottat bűnösnek találta társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, ezért 15 év fegyházbüntetésre ítélte.

A másodrendű Banya István vádlott szintén bűnös, társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, és 2 rendbeli okirattal visszaélés bűntettében, amiért a bíróság 15 év fegyházbüntetésre ítélte.

A harmadrendű fiatalkorú B. Dávidot bűnsegédként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a bíróság, ezért 5 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Az ügy kapcsán Koszta János elmondta: az első- és másodrendű vádlottak testvérek, a harmadrendű vádlott az unokatestvérük. A fiatalkorú B. Dávid 2005. nyarán ismerkedett meg Sz. Zoltán jászberényi lakossal, amikor az felajánlotta neki, hogy végezzen nála kerti munkákat. Az ismeretségből barátság lett, B. Dávid rendszeresen járt fel Sz. Zoltánhoz számítógépezni. Az ismeretség során Sz. Zoltán fajtalankodásra vette rá az akkor 14 éves B. Dávidot, a fiatalkorú a már számára terhes kapcsolatot elmesélte az unokatestvéreinek.

Ekkor eldöntötték, hogy megbüntetik Sz. Zoltánt, otthonában lévő műszaki cikkeit pedig akár erőszakkal is elviszik és értékesítik.

Tervüket 2008. november 11-én váltották valóra: Sz. Zoltánt lakásában számítógép zsinórral Barna Ádám és Banya István megfojtotta, amit B. Dávid végignézett, s nem is próbált megakadályozni.

Számos műszaki cikket magukkal vittek, de miután már másnap reggel kiderült, hogy a rendőrség keresi őket, meg sem próbálták azokat értékesíteni - mondta Koszta János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását