2024. május 9. - Gergely

Új védelmi miniszter Koreában

A dél-koreai elnök nemzetbiztonsági tanácsadóját, Ri Hi Vont nevezte ki az ország új védelmi miniszterévé pénteken, egy nappal azt követően, hogy a tárca vezetője, Kim Te Jung lemondott.
2010. november 26. péntek 08:15 - HírExtra
Kim azoknak a belföldi bírálatoknak a hatására mondott le, amelyek szerint a hadsereg nem megfelelően reagált az észak-koreai tüzérségi támadásra, amely egy dél-koreai sziget ellen irányult. Az új védelmi miniszter eredeti hivatását tekintve katona, és úgy tudni: annak a híve, hogy fokozott éberséggel kell odafigyelni Észak Koreára, és a kommunista állam bármely provokációjára azonnal válaszolni kell.

A keddi incidenst követően Ri Mjong Bak elnök hivatala bejelentette, hogy meghozta "a szükséges intézkedéseket a nemzetbiztonság megerősítésére" és arra, hogy az ország hadereje határozottabban tudjon reagálni az észak-koreai hadsereg agressziója esetén. "A viszonylag passzívnak tekintett doktrínát teljesen felülvizsgáljuk" - olvasható a hivatal közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását