2024. május 2. - Zsigmond

Vizsgálat a Főkefénél

Egy, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nél több mint fél éve félbemaradt beruházás ügyében kért tájékoztatást az önkormányzat pénzügyi és költségvetési bizottsága a hivatal revizori ügyosztályától kedden.
2010. november 23. kedd 13:30 - HírExtra
A vizsgálatot korábban a hivatal indította egy közérdekű bejelentés alapján, Tiba Zsolt főjegyző pedig az adóhatósághoz is fordult az ügyben.
A költségvetési revizori ügyosztály a bizottság ülésén arról számolt be, hogy egy üzemanyagmérő-rendszer bevezetésével megbízott cég kivitelezője még a munka befejezése előtt "eltűnt", a cég pedig csődbe ment.

Emlékeztettek arra, hogy a mintegy 90 millió forintos beruházás 60 százalékát már kifizették a cégnek, ám a mérőműszert az FKF Zrt.-nél nem tudják használni.

A Németh Zoltán (Fidesz-KDNP) elnöklete alatt működő bizottság tagjai arról kértek tájékoztatást, milyen kár érte a fővárosi céget és azon keresztül az önkormányzatot. Arról is információt kértek, hogy az FKF Zrt. korábbi vezérigazgatója tájékoztatta-e az ügyről a felügyelőbizottságot, és a testület tett-e lépéseket az ügyben.

A revizori ügyosztály munkatársai azt is közölték, tudomásuk szerint Tiba Zsolt főjegyző az ügyben az adóhatósághoz fordult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását