2024. május 2. - Zsigmond

A Halál ereklyéi elbűvölte a Harry Potter-rajongókat

Első napi kasszasiker lett és első hétvégi box-office csúcsot dönthet a Harry Potter-sorozat filmjei között a Halál ereklyéi című, pénteken bemutatott film, amely vetítésének első estéjén 61,2 millió dollárt (12,25 milliárd forint) hozott az amerikai moziknak.
2010. november 22. hétfő 08:15 - HírExtra
 A sorozat eddigi legsikeresebb filmje az utóbbi kategóriában a 2005-ben bemutatott Harry Potter és a Tűz serlege című film volt, amely az első hétvégén 102,7 millió dollár (20,55 milliárd forint) bevétellel nyitott.
    Ami az első napi forgalmazási adatokat illeti a Halál ereklyéi a filmforgalmazási ranglista ötödik helyét foglalja el, a listavezető az Alkonyat-sorozot második epizódja, az Újhold című film 72,7 millió dollárral (14,55 milliárd forint). A Harry Potter-sorozat filmjei közül a legjobb első napi nézettséget a Harry Potter és a Félvér herceg című film hozta 55,2 millió dollárral (10,67 milliárd forint).
    A J.K.Rowling írónő hétkötetes regénysorozatából készült filmek eddig világszerte 5,5 milliárd dollár bevételt hoztak az első film 2001-es bemutatása óta.  
    A Harry Potter és a Halál ereklyéi két részben került a mozikba. Észak-Amerikában pénteken mutatták be, a magyar mozikban november 25-én debütál a film 1. része. A 2. részt pedig jövő nyáron láthatják a nézők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását