2024. április 19. - Emma

Tárgyalnak a patikaszabályozásról

Várhatóan mégsem kerül szerdán a kormány elé a patikák üzemeltetését is szigorító egészségügyi salátatörvény, ugyanis a gyógyszertár-alapításra és -működtetésre vonatkozó tervezett szabályozások olyan éles ellenállásba ütköznek, hogy délután az egészségügyért felelős államtitkárság tárgyalóasztalhoz ül a szakma képviselőivel a Gyógyszerügyi Egyeztető Tanácsban - írta a Népszava szerdán.
2010. november 10. szerda 08:17 - HírExtra
A lap szerint a kormány tervei a gyógyszerészeknek kedveznének, a leendő törvényi szabályozást azonban egyedül a mintegy 5600 tagú Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetése üdvözli, míg a patikaláncokat, illetve azok tulajdonosait tömörítő érdekcsoportok, sőt a jelenleg sok helyütt alkalmazottként dolgozó gyógyszerészek egy része is hevesen ellenzi.

A patikaliberalizációt teljességgel „visszacsináló” törvénytervezet értelmében ismét csak gyógyszerész lehetne a patikák többségi tulajdonosa. Nem lehetne továbbá semmiféle marketingkedvezményekkel kecsegtetni a vásárlókat, és a kormányzat határozhatná meg, hol lehet egyáltalán patikát nyitni. A tervezet értelmében új patikát januártól nem lehetne szakmán kívüli befektetőként nyitni, míg 2014-ig a már jelenleg is működő gyógyszertáraknak kellene gyógyszerészi többségi tulajdonba kerülniük - írta a Népszava.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását