2024. május 7. - Gizella

Tarlós szerint nincs szükség szmogriadóra

A főpolgármester szerint egyelőre nincs szükség arra, hogy szmogriadót rendeljenek el Budapesten, Tarlós István azonban szerdai sajtótájékoztatóján nem zárta ki, hogy a tájékoztatási fokozat a következő két napban életbe léphet.
2010. november 3. szerda 19:34 - HírExtra
A városvezető közölte, "nem tartunk még" a szmogriadó szükségességénél, ám, mint fogalmazott, "nem elképzelhetetlen, hogy a tájékoztatási fokozat életbe léphet holnap vagy holnapután (csütörtökön vagy pénteken), (de) még nem lépett életbe". Közölte, ha szükség lesz arra, azt el fogják rendelni.

Tarlós István utalt arra, hogy a szmogriadónak két fokozata van; az egyik a tájékoztatási, a másik a riasztási fokozat.

Elmondta, előbbinél a főpolgármesternek tájékoztatási kötelezettsége van a lakosság felé, továbbá joga van felkérést tenni bizonyos tiltásokra. Példaként említette, hogy a kerületi jegyzőket felszólíthatja arra, hogy fokozottan ellenőrizzék az avarégetéseket, vagy a járművek alapjárati működését.

Közölte, arra kérte a főváros környezetvédelmi ügyosztályát, folyamatosan kövessék figyelemmel a "helyzetet", a mérési adatokat. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását