2024. április 20. - Tivadar

Elton John nem ír többet zenét?

Megelégelte a versengést a feltörekvő fiatal nemzedékkel Sir Elton John, aki bejelentette, hogy nem ír több dalt.
2010. november 1. hétfő 17:45 - HírExtra
Az énekes-zongorista szupersztár a GQ című, elsősorban férfiaknak szóló nemzetközi életmódmagazin legfrissebb brit kiadásának elmondta: úgy gondolja, hogy eljutott abba az életszakaszba, amikor már nem tud több popdalt szerezni. "Nem tudok leülni és megírni egy valamirevaló számot. Amikor 25 vagy 26 éves voltam, addig oké volt ez a dolog, de most már nem az" - fogalmazott a népszerű folyóiratnak adott interjúban Sir Elton, akinek lemezeiből eddigi karrierje során 250 milliónál több fogyott.

"Hatvanhárom éves vagyok, és már nem akarok a VH1 vagy az MTV (zenetévékben) szerepelni ... nem kívánok versenyezni Lady Gagával sem" - tette hozzá, a kirobbanó sikerű fiatal amerikai popdívára utalva, akit egyébként ő is nagyon tisztel.

Szerénykedve kijelentette még, hogy a közönség "sem követel torkaszakadtából egy új Elton John-lemezt - és én sem ordítok a vágytól, hogy írjak egyet".

Nem ez első olyan nyilatkozat az elmúlt napokban, amely arra vall, hogy a világsztár kissé megcsömörlött a mai popvilágtól és az azt övező médiacirkusztól.

A minap a Radio Times című, a celebvilággal is bőséges terjedelemben foglalkozó brit tévé- és rádióújságnak kijelentette: nem lelkes rajongója a televíziós tehetségkutató sorozatoknak. "Én sem jutottam volna messzire, ha valamelyikben indultam volna ... egyébként sem akarok a tévében szerepelni, mert a televízió mára unalmassá, bénítóan agyzsibbasztóvá vált" - fakadt ki Sir Elton.

A veterán rocker arra figyelmeztette a tehetségkutató showműsorok versenyzőit, hogy ha meg is nyerik az ilyen vetélkedőket, pályafutásuk "egyik napról a másikra" véget érhet; ehhez elég egyetlen nem túl sikeres album. A szupersztár mindenekelőtt arra intette az indulókat, hogy igyekezzenek saját dalokkal érvényesülni, mert így nincsenek kiszolgáltatva senkinek.

"A mai dalszerzők borzalmasak, ezért hangzik minden egyformán. A kortárs pop nem igazán magával ragadó" - fejtette ki lesújtó véleményét a modern popvilágról Sir Elton John.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását