2024. április 26. - Ervin

Dimitrij Firtast meg akarták ölni

Dmitrij Firtas üzletember, a RosUkrEnergo társtulajdonosa a Kijevi terület Obuchovoi körzetének egyik éttermében csaknem meghalt – tájékoztatott a Vvnews portál, a szállodai-éttermi komplexum egyik anonim látogatójára hivatkozva.
2010. október 29. péntek 15:04 - HírExtra
„Az incidens tegnap este történt, az oligarchának a Makszim Kropivnyickijjel folytatott üzleti találkozója során, akiről bűnözői körökben úgy vélekednek, hogy fegyverkereskedelemben vesz részt” – közli a portál.

„Firtas és Kropivnyickij hosszasan, emelt hangon beszélgettek, s közben alaposan iszogattak. A beszélgtés végén Maxim a gépkocsijának csomagtartójából elővett egy géppisztolyt és elkezdett összevissza lövöldözni. Az őrző–védő szolgálat utána rohant” – közölte az informátor.

Ezt követően a vállalkozó valakivel hosszasan beszélgetett telefonon, nincs kizárva, hogy a rendvédelmi szervek vagy az ügyészség munkatársaival. A helyszínen lévők meghallhatták azt, hogy Kropivnyickijt a közlekedés-rendészet dolgozói feltartóztatták a Kijevből Vysgorod felé kivezető úton” - jegyzi meg a közlemény.

A forrás az állítja, hogy Firtas az éttermet megerősített kísérettel, fegyveresek gyűrűjében hagyta el.

Mint ismeretes, a Vvnews portál a „Blok Julii Timosenko” ellenőrzése alatt áll. A blokk vezetője Firtast „személyes ellenségének” nevezte.

Hatalmas tűz és újabb lövöldözés

Az elmúlt este a Tema nevű portál tájékoztatott arról, hogy október 26-án, késő este Firtasnak a koncse-zaspei ingatlanára a munkások fa-építőanyagokat szállítottak.

„A gépkocsikról való lerakodás után az építőmunkások a telken ruberoidot kezdtek égetni. A lángok óriási magasságba csaptak. Mindenütt fűst és bűz terjengett, s többek között, Firtas szomszédjának, Usinszkijnak a telkére is, aki az Avtolife tuning-szalon vezetője” - jegyzi meg a közlemény.

Usinszkij éppen akkor hozta ki a telekre az állapotos feleségét. S rendkívül felháborodott a kerítése mögött történtek miatt, követelte, hogy hagyják abba, de a munkások folytatták az égetést.

„A felháborodott Usinszkij berohant a házba, felkapta a fegyverét, és a saját területén 11-szer belelőtt a földbe.” - írja a Tema.

Ezt követően Usinszkij kocsiba ültette feleségét és Kijev irányába elhajtott.

A helyszínre érkezet rendvédelmi szervek a lövöldözőt elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték.

„A 4. paragrafus alapján huligánkodásért sietve büntetőügyet indítottak, amivel háromtól hét évig tartó szabadságvesztéssel jár. Usinszkij két napot töltött a rács mögött, várva a bíróság döntését” - írja a közlemény.
Forrás: Ukrainszkaja pravda
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását