2024. május 3. - Tímea, Irma

Berlusconi nem jelent meg az ügyészség előtt

Nem tett eleget az ügyészségi idézésnek Silvio Berlusconi olasz kormányfő, akit a Mediaset médiacsoport csalási ügyében akartak kihallgatni kedden.
2010. október 27. szerda 07:02 - HírExtra
A római ügyészség csak egy üzenetet kapott a védőügyvédektől arról, hogy a miniszterelnök, a vállalatot vezető fia és tucatnyi vádlott társa nem lesz jelen - közölte az olasz sajtó.

A beidézés arra szolgált, hogy megakadályozza az ügy elévülését, amit a törvények előírnak, ha hét és fél év telik el új elemek felbukkanása nélkül. Ilyen új elem lenne Berlusconi vallomása. A római ügyészséget egy 100 százalékban a Mediaset tulajdonában lévő vállalat, az RTI (Reti Televisive Italiane) 2003-2004-es adóbevallása és bevételei érdeklik.

Gyanítható ugyanis, hogy Berlusconiék egy másik cége (Mediatrade) a ténylegesnél nagyobb összeget számolt fel a külföldön megvett és a Mediaset csoportnak, benne az RTI-nek továbbadott filmújrajátszási jogokért, s ezzel el tudta titkolni és külföldi számlákra tudta utalni bevételei egy részét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását