2024. április 29. - Péter

Hillary meleg tiniket támogat

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter is beállt azoknak a hírességeknek a sorába, akik támogatást és segítséget ígérnek a homoszexualitásuk miatt bántalmazott amerikai fiataloknak.
2010. október 21. csütörtök 14:41 - HírExtra
Az egykori first lady egy, a YouTube videómegosztó portálon közzétett üzenetben vall arról, mennyire megrázták azok a közelmúltban történt öngyilkosságok, amelyeknek áldozatai a valós vagy feltételezett homoszexualitásuk miatt bántalmazott amerikai fiatalok voltak. "Az elmúlt időszak tragédiái arra figyelmeztetnek bennünket, hogy minden amerikai állampolgárnak felül kell kerekednie a korlátoltság és a gyűlölet érzésén" - hangsúlyozta a külügyminiszter.

A meleg fiatalok bántalmazásának problémája azután került reflektorfénybe, hogy a közelmúltban sok tinédzser menekült öngyilkosságba az őket ért zaklatások miatt. A 13 éves Asher Brown például az édesapja kézifegyverével lőtte fejbe magát. A New Jersey állambeli Rutgers Egyetemen tanuló 18 esztendős Tyler Clementi hegedűvirtuóz a George Washington hídról vetette le magát, miután a szobatársa titokban lefilmezte, ahogy egy fiú diáktársával kerül intim viszonyba, majd a felvételt feltette az internetre.

"Azt üzenem azoknak a fiataloknak, akik bántalmazás áldozatai, vagy egyedül érzik magukat és reménytelennek látják a jövőjüket, hogy először is tartsanak ki és merjenek segítséget kérni" - mondta Clinton, aki elmondása szerint nap, mint nap hálás azoknak a "meleg, leszbikus, biszexuális és transzszexuális" alkalmazottaknak a munkájáért, akik a Külügyminisztériumban dolgoznak.

Az öngyilkossági hullám nyomán számos híresség, világsztár tett fel a világhálóra olyan videoüzenetet, amelyben a nehéz tizenéves kor átvészelésére biztatja az agyonszekált meleg fiatalokat, azt ígérve nekik, hogy "idővel mindig jobbra fordulnak a dolgok".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását