2024. május 18. - Erik, Alexandra

India: pakisztáni titkosügynökök vettek részt a merényletekben?

Pakisztáni titkosszolgálati tisztek kulcsfontosságú szerepet játszottak a Mumbaiban (Bombay) 2008-ban elkövetett terrortámadásokban - állapították meg az indiai kormány szakértői.
2010. október 19. kedd 16:41 - HírExtra
Jelentésük szerint a 166 ember halálát okozó, a Kasmír függetlenségéért harcoló pakisztáni székhelyű Laskar-e-Taiba iszlamista csoport számlájára írt merényletsorozat megtervezésében oroszlánrésze volt az Inter-Services Intelligence (ISI) pakisztáni titkosszolgálatnak. Két évvel ezelőtt november végén összehangolt támadás ért két luxusszállodát, a Tádzs Mahalt és az Oberoit, kórházakat, a mumbai főpályaudvart, a Café Leopold éttermet, egy rendőrkapitányságot és egy zsidó szervezet székházát.

Az AP hírügynökség birtokába jutott kormányzati dokumentum a terrorcselekményekkel összefüggésbe hozott David Headley amerikai állampolgár júniusi kihallgatásán elhangzottakat összegzi. Headleyt azért vették őrizetbe az Egyesült Államokban, mert a Laskar-e-Taiba utasítására merényleteket akart elkövetni Indiában és Dániában.

Az Indiában is kihallgatott férfi elmondta, hogy az Inter-Services Intelligence tartó tiszteket rendelt ki a Laskar-e-Taiba minden magas rangú tagja mellé, s azok pénzzel és utasítással látták őket. Headley szerint a terrorista szervezet minden nagyobb akcióját a pakisztáni titkosszolgálattal szoros együttműködésben hajtja végre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását