2024. május 2. - Zsigmond

FKF Zrt: újabb öt gyanúsított

Újabb öt embert gyanúsított meg a rendőrség a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. gazdálkodásával kapcsolatos nyomozás során - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn az MTI-vel.
2010. október 18. hétfő 12:52 - HírExtra
A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya április óta nyomoz az FKF Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban hűtlen kezelés miatt. A nyáron a zrt. vezérigazgatóját a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a pusztazámori hulladéklerakó környezetvédelmi beruházásával kapcsolatban - tudatta a főkapitányság.

A folyamatban lévő nyomozás során olyan információk jutottak a gazdaságvédelmi nyomozók birtokába, melyek újabb bűncselekmények gyanúját vetették fel. Az egyik beszállító gazdasági társaság több esetben a leszállított áruk forgalmi értékénél lényegesen magasabb árat számlázott, ezzel jelentős vagyoni hátrányt okozva az FKF Zrt.-nek.

A nyomozók október 15-én, múlt pénteken délután házkutatást tartottak az FKF Zrt. egyik fővárosi telephelyén, ahonnan a fenti bűncselekmény bizonyítékául szolgáló iratokat és számítógépeket foglaltak le. Öt embert állítottak elő, akik közül négyen a zrt. anyagbeszerzési részlegének alkalmazottjai, az ötödik pedig a beszállító cég egyik képviselője.

A nyomozók mind az öt embert gyanúsítottként hallgatták ki, közülük egy anyagbeszerzőt őrizetbe vettek - közölte a BRFK.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását