2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Csaló magyart tartóztattak le a franciák

Kisebb értékre üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt adott ki európai elfogatóparancsot a Kaposvári Városi Bíróság az ellen a magyar férfi ellen, akit a francia hatóságok a napokban vettek őrizetbe.
2010. október 14. csütörtök 21:44 - HírExtra
A férfi ellen Magyarországon jelenleg is folyik a nyomozás, ezért a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást - tették hozzá.

Szerdán az ügyet ismerő, de meg nem nevezett marseille-i forrás arról tájékoztatott, miszerint a francia rendőrség kedden letartóztatott egy 24 éves magyar állampolgárságú férfit, az idegenlégió tagját, aki ellen a magyar hatóságok csalás gyanújával európai elfogatóparancsot adtak ki.
A francia rendőrség az ország délkeleti részén található Aubagne városában lévő légiós bázis kapujában tartóztatta le a férfit, és kedd este az aix-en-provence-i főügyészségre vitte. A fiatal 2009 januárjában csatlakozott az idegenlégióhoz, annak 1. ezredében szolgált.

"Azok az idők már véget értek, amikor a bűnözők menedéket találhattak a légióban, új személyazonosságot és fiktív állampolgárságot kaphattak. Az európai elfogatóparancsokat a hadsereg is módszeresen végrehajtja, a légió pedig különösen nem szeretne továbbra is a sötét elemek bújtatója lenni"- mondta a névtelen forrás.

A francia hadsereg elitalakulatában, az idegenlégióban ma valamivel több mint nyolcezer férfi teljesít szolgálatot, akik 146 különböző országból érkeztek. Az idegenlégiósokat általában Franciaországon kívül vetik be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását